Kılıçdaroğlu, ‘Memleketi bu hale kim getirdi?’ sorusuna Erdoğan’ın sözleriyle yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, ‘Memleketi bu hale kim getirdi?’ sorusuna Erdoğan’ın sözleriyle yanıt verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ülkedeki mevcut ekonomik krize ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ülkedeki mevcut ekonomik krize ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, durumun sorumlusunun kim olduğuna Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski bir konuşmasıyla yanıt verdi.

Erdoğan, söz konusu açıklamalarında şu ifadeleri kullanıyor:
“Benim Anadolu’daki vatandaşım konteynerlerden evine çöp topluyor götürüyorsa, hafta pazarlarının atıklarını toplayıp evine götürüyorsa, meydanlar ‘açız’ diye bağırıyorsa, evinin kirasının ödeyemiyorsa, suyunun parasını ödeyemiyorsa, elektriğinin parasını ödeyemiyorsa ve artık ‘Yandım Allah’ diyorsa, yüzde 25’i açlık sınırının altındaysa, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa bu hale Türkiye’yi kim getirdi? Bu hükümet getirmedi mi?”

ZEYTİNLİK YÖNETMELİĞİNE TEPKİ: RANTA AÇACAKLAR
İktidarın zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var. Zeytin alanlarını bir şekliyle ranta açacaklar” diye konuştu.

Açıklamalarında Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin de mesaj veren Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin mutlaka yürürlüğe gireceğini kaydetti: “Bütün vatandaşlarımızı yürekten kucaklıyoruz. Onlara güzel bir Türkiye vadediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olacağımız, kadın-erkek ayrımı olmayan, hiçbir kimsenin ötekileştirilmedi bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum, mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, mutlaka Türkiye’ye demokrasi gelecektir, mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir.”