Kılıçdaroğlu ve SADAT arasında ipler yine gerildi!

Kılıçdaroğlu ve SADAT arasında ipler yine gerildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Rusya'da darbe girişimi başlatan Rus paralı asker grubu Wagner’i, Türkiye'deki SADAT'la özdeşleştirmesinin ardından SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Rusya'da darbe girişimi başlatan Rus paralı asker grubu Wagner’i, Türkiye'deki SADAT'la özdeşleştirmesinin ardından SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'na dava açacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı, Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin’in başlattığı darbe girişimine dair ilk yorumunu bugün sosyal medya hesabında paylaştı. Kılıçdaroğlu, Wagner ve SADAT'ı benzeterek şu ifadeleri kullandı:

"SADAT konusunda Saray hükümetini defalarca uyardım. Yetmedi kapılarına dayandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak; dilini, bayrağını, anayasasını değiştirmek istediklerini söyledim.

Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz."

"Balıklama daldı"

Bunun üzerine SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi de sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi, bir başka kullanıcının yazısını alıntılayan Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu için "balıklama daldı" dedi.

Tanrıverdi'nin açıklaması şöyle:

"Bütün mahareti kahve köşesinde gevezelik yapmak olanlar gibi Twitter müptelaları arasında da iflah olmaz paranoyaklar çıktı elbette. Ama bunlar küçükcük bir hizip diyecektim ki... az önce Kılıçdaroğlu balıklama daldı. Mahkum olduğu tazminatı ödemediği için icraya vereceğim ve yeni tazminat davası açacağım..."

"İtiraf ettiniz ne paranoyası"

Tanrıverdi'nin alıntıladığı mesajda Wagner, "on binlerce silahlı kriminal adamı olan bir paramiliter grup", SADAT ise "Bir ofisten ibaret, askeri danışmanlık veren bir şirket" olarak nitelendirildi.

Gazeteci İsmail Arı, SADAT ve Wagner'i karşılaştırmanın "paranoya" olduğunu ifade eden Tanrıverdi'ye, Mayıs 2022'de yaptığı habere atıfta bulunarak "İtiraf ettiniz ne paranoyası" notuyla karşı çıktı.

O haberde SADAT ortaklarından Mehmet N. Efe, "ASELSAN’ın ve MKE’nin ürettiği askeri ürünleri yurt dışında sattıklarını ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi olduğunu" ifade etmişti.