Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Abdullatif Şener gözüne rektörlüğü kestirmiş

Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Abdullatif Şener gözüne rektörlüğü kestirmiş
Aday gösterilmemesinin ardından CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Abdullatif Şener, Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne rektör olmak istediği iddia edildi.Şener'in...

Aday gösterilmemesinin ardından CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Abdullatif Şener, Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne rektör olmak istediği iddia edildi.

Şener'in ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı gerekiyor. Rektör olabilmek için profesör olmak gerekiyor. Şener ise doçent doktor unvanına sahip. Şener bir üniversitenin mütevelli heyetine girerek kısa sürede profesör unvanı alabiliyor. Rektörlük için ise bir yıl beklemesi yeterli olacak.

Sözcü'nün haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne rektör olarak atanması da tartışma yaratmıştı. Rektör olmak için 3 yıl profesörlük şartı gerekiyor. Ancak bu şart 10 Temmuz 2018 tarihinde kaldırıldı ve, üç yıl şartını taşımayan Tekin rektörlüğe atandı. Bu atamadan beş gün sonra 15 Temmuz 2018 tarihinde 3 yıl şartı yeniden getirildi. Tekin'in ataması bu ara dönemde gerçekleştiği tepkilere neden oldu. 13 Eylül 2018 tarihinde ise rektörlük için 3 yıllık profesörlük şartı bir yıla düşürüldü.