Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklama: Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan kasetlerin arkasında siz varsınız

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklama: Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan kasetlerin arkasında siz varsınız
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yayımladı. Birkaç gündür sosyal medyada yayınlan bazı iddia ve içeriklerle ilgili, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yayımladı. Birkaç gündür sosyal medyada yayınlan bazı iddia ve içeriklerle ilgili, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddiası gündemdeyken hem Türkçe hem Rusça bir mesaj yayımladı:

Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız.

TIKLAYIN: Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi

"EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR ÇIKIŞ"

Gazeteci Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını Cumhuriyet Halk Partisi tarafından onaylattığını söyledi ve "Kılıçdaroğlu Rus bilgisayar korsanlarını seçimde Erdoğan lehine kara propaganda yürütmekle suçluyor" yorumunda bulundu. Yetkin'in açıklaması şu şekilde:

Kılıçdaroğlu Rus bilgisayar korsanlarını seçimde Erdoğan lehine kara propaganda yürütmekle suçluyor ve aslında Rusya’yı bunu durdurmaya çağırıyor. Eşi görülmemiş bir çıkış bu. Durum karışık: @kilicdarogluk tweet mesajının da gerçek olduğunu CHP’den onaylatıp bu mesajı yazdım.

NE OLMUŞTU?

Seçime günler kalmışken sosyal medyada bazı hesaplar, bazı siyasetçiler hakkında bir takım görüntü ve ses kayıtları paylaştı.

Son olarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında çıkan iddiaları tümüyle reddederken bugün itibariyle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu.