Kılıçdaroğlu'ndan 'SİHA' tepkisi: Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?

Kılıçdaroğlu'ndan 'SİHA' tepkisi: Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?
Gazete Pencere Haber Merkezi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde düştüğü, Dışişleri Bakanlığı'nın ise "kaybedildiğini" açıkladığı SİHA'ya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı....

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde düştüğü, Dışişleri Bakanlığı'nın ise "kaybedildiğini" açıkladığı SİHA'ya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, "üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) kaybedildiğini" açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye'nin kuzeybatısındaki Haseke yakınlarında Türkiye'ye ait bir SİHA'nın ABD F-16'sı tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.