Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” videosunun ardından İçişleri Bakanlığı, 81 valiliğini harekete geçirmiş

Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” videosunun ardından İçişleri Bakanlığı, 81 valiliğini harekete geçirmiş
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunun ardıdan İçişleri Bakanlığı, 81 valiliğini harekete geçirdi. Valilikler, AKP’nin ‘24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine...

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunun ardıdan İçişleri Bakanlığı, 81 valiliğini harekete geçirdi. Valilikler, AKP’nin ‘24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine Yönelik Çalışmalar’ başlıklı kampanyası için görevlendirildiği ortaya çıktı.

Diken'den Bilal Çelik'in haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun bu videosundan sekiz gün sonra 27 Nisan’da İçişleri Bakanlığı’nın harekete geçip kamu kaynaklarıyla iktidar propagandası yürüttüğü ortaya çıktı.

Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanmış ‘Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım / Milli Birlik ve Beraberlik Yolunda 24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ve Cemevlerine Yönelik Çalışmalar’ başlıklı kampanya devreye sokuldu.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine genelge göndererek söz konusu kampanyanın broşürlerinin dağıtılmasını emretti.

Genelge şöyle:

*Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması” kapsamında Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın talepleri ile cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

*Bu kapsamda Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız ile cemevlerine yönelik bugüne kadar atılan 24 önemli adımı anlatan ‘Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım / Milli Birlik ve Beraberlik Yolunda 24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine Yönelik Çalışmalar‘ başlıklı bir broşür hazırlanmıştır.

*Ekte gönderilen PDF formatındaki broşürün Valiliklerimizce bastırılarak ilgili kurum ve kuruluşlar. yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile paylaşılmak üzere dağıtımının sağlanması konusunda; bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan da söz konusu talimatı duyurarak Twitter’dan eleştirdi.

Kalkan, "27 Nisanda İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce, Genel Müdür Selçuk Aslan imzasıyla 81 il valiliğine bir yazı ve yazının ekinde de broşür gönderiliyor" dedi.

Kalkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu, 19 Nisanda Alevi isimli bir video yayınlamıştı.27 Nisanda İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce, Genel Müdür Selçuk Aslan imzasıyla 81 il valiliğine bir yazı ve yazının ekinde de broşür gönderiliyor.

Bu broşürde Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız ve Cemevlerine yönelik atılan 24 önemli (!) adımdan bahsediliyor. Bu broşürün valiliklerce bastırılırak ilişkili kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile paylaşılmak üzere dağıtımının sağlanması talimatı veriliyor."