Kılıçdaroğlu’nun MYK’sına ‘tüzük’ engeli: "PM onayı olmadan görev yapamazlar"
"Mutlak butlan" kararıyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni MYK listesi, tüzük engeliyle karşılaştı. Avukat Süleyman Kavak, yeni yönetimin Parti Meclisi onayından geçmeden yasal olarak görev yapamayacağını belirtti.
GAZETE PENCERE - "Mutlak butlan" ile CHP genel başkanlığı görevine atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK listesi açıklandı.
Kılıçdaroğlu’nun "A Takımı" olarak nitelendirilen yeni yönetim listesinin açıklanmasının ardından CHP üyesi avukat Süleyman Kavak’tan dikkat çeken bir çıkış geldi.
Kavak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede parti tüzüğünü hatırlatarak, "Kayyım'ın PM içinden seçeceği MYK, PM'nin onayından geçmeden görev yapamıyor. Bilmeyenlere duyurulur" dedi.
TÜZÜK NE DİYOR?
CHP Tüzüğü’nün "Merkez Yönetim Kurulu" başlıklı 22. maddesi ve PM ile MYK Çalışma Yönetmeliği'nin 14. maddesi uyarınca süreç net kurallara bağlanıyor. Tüzüğün ilgili maddesinde şu ifadeler yer alıyor:
1) "Merkez Yönetim Kurulu, partinin en üst yönetim organıdır. Genel Başkan, Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcıları, TBMM Grup Başkanı ve Başkanvekillerinden oluşur. Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulunun başkanıdır. Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcıları Parti Meclisi üyeleri arasından belirlenir."
2) "Genel Sekreter ile hukuk, seçim, idari ve mali işler, örgüt, yerel yönetimler, medya, halkla ilişkiler ve bilişimden sorumlu alanlardaki genel başkan yardımcıları ile sayı görev alanları genel başkanca belirlenen diğer genel başkan yardımcıları genel başkanın önerisi üzerine Parti Meclisinin salt çoğunluğunun onayıyla göreve başlar. Genel başkan görev alanları arasında ayırma ve birleştirme yapılabilir."

KILIÇDAROĞLU'NUN A TAKIMI
Rıfat Turuntay Nalbantoğlu – Genel Sekreter
Orhan Sarıbal – Yurtiçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Bülent Kuşoğlu – İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı / Sayman
Müslim Sarı – Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Semra Dinçer – Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Deniz Demir – Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Prof. Dr. Ali Rıza Erbay – Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Cemal Canpolat – İşveren Sendikaları ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Necdet Saraç – Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Yıldırım Kaya – Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Hasan Efe Uyar – Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Berhan Şimşek – Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Devrim Barış Çelik – Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Ahmet Hakan Uyanık – AR-GE ve Üretim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Nevaf Bilek – Bölgesel Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Adnan Demirci – İşçi Sendikaları ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Tahsin Tarhan – Sanayi ve Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Gamze Akkuş İlgezdi – İnsan Hakları ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Kaynak:Haber Merkezi