Kılıçdaroğlu, Onursal Adıgüzel’i görevden aldı

Kılıçdaroğlu, Onursal Adıgüzel’i görevden aldı
Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden aldı.Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya...

Millet İttifak'ı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden aldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından duyurdu. Saymaz, "Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i görevden aldı" dedi.

ONURSAL ADIGÜZEL'DEN AÇIKLAMA

Onursal Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kararı doğruladı.

Görevden ayrıldığını duyuran Adıgüzel, "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum” dedi.

“SORUN YAŞAMADIK” DEMİŞTİ

Türkiye dün sandık başına gitti. Seçim gecesine damga vuran konulardan biri de CHP'nin seçim sonuçlarının aktarılmasında sorun yaşanmasıydı. Yaşanan sorunlarla ilgili CHP eleştirilmiş ve CHP'li Onursal Adıgüzel, eleştirilere seçim gecesi veri akışının sağlanmasında herhangi bir sorun yaşanmadığını söylemişti.

Adıgüzel’in açıklaması şöyleydi:

"Yanlış bir algı var, sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi. Okul önlerinden mobil uygulama ile çok hızlı gönderenler var. Ama sistemsel bir sorun yaşamadı CHP. Benim akşam böyle bir basın açıklaması yapma gibi bir görevim olmadığı için, ekranların başında durmak zorundaydım. Çünkü siber saldırılar da alıyoruz. Bir saniye bile bir sorun yaşanmadı."