Kime ne?

Kime ne?
Tokyo’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nda milli takım formasıyla gösterdiği başarıyla adından sıkça söz ettiren 21 yaşındaki milli voleybolcu Ebrar Karakurt, bazı medya kuruluşları tarafından cinsel yönelimi gerekçe gösterilerek...

Tokyo’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nda milli takım formasıyla gösterdiği başarıyla adından sıkça söz ettiren 21 yaşındaki milli voleybolcu Ebrar Karakurt, bazı medya kuruluşları tarafından cinsel yönelimi gerekçe gösterilerek hedef alındı. Karakurt’a sosyal medya üzerinden #EbrarKarakurtYalnızDeğil başlığında çok sayıda destek mesajı paylaşıldı.
Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlar ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu voleybolmagazin.com’a konuştu. Mumcu, Ebrar Karakurt’un performansını överken, “Herkesin özel hayatı kendisine aittir, gerisi lafügüzafdır” dedi.
Ebrar Karakurt’u hedef alan haberlerde, “Karakurt’un ilişkisini açıkça yaşamasının skandal olduğu” ve “bir bayanla ilişkisini normal bir şeymiş gibi paylaşmasının” ise “Türkiye’deki gençlere kötü örnek olduğu” savunulmuştu.
Takvim Gazetesi’nin “Ebrar Karakurt’un hayatının sırrı ifşa oldu” ifadelerini kullandığı haberde, Karakurt’un cinsel yöneliminin kamouyunda “tepki çektiği” iddia edilmişti.
Ancak Karakurt’un özel hayatını hedef alan haberlerin ardından çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden Karakurt’a destek mesajı paylaştı.

MİLLİ TAKIM HOMOFOBİYE KARŞI

Milli Takım Kaptanı Eda Erdem, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” mesajıyla Ebrar Karakurt’a destek verdi.
Milli voleybolcu Naz Aydemir Aykol, “Ne konuşulursa konuşulsun, herkesin bilmesi gereken en önemli şeylerden biri; Ebrar’ın; hakkında söylenen hiçbir şeye takılmayacağıdır! O sadece kendi işini en iyi şekilde yapabilmeye bakar. Gerisi de ne beni ne sizi, kısaca kimseyi ilgilendirmez!” paylaşımında bulundu.
Şarkıcı Demet Akalın, “Kendinden başka kimseyi ilgilendirmez özel hayatı!! Nokta” dedi.
Kadın hakları savunucusu sivil toplum kuruluşları da Karakurt’a destek mesajları paylaştı.
Karakurt ise hakkında çıkan haberlerden sonra sosyal medya hesabından U18 Milli Takımı’yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası’nda aldığı “En İyi Smaçör” ödülünü, Athena grubunun “Ben Böyleyim” isimli şarkısıyla paylaştı.