KİPTAŞ’tan CHP delegelerine ev verildiği iddiası çöktü: Tapu kayıtlarında tek bir daire bile yok
İBB’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda etkin pişmanlıktan yararlanan Adem Soytekin’in ifadelerine dayandırılan ve kurultay delegelerine KİPTAŞ aracılığıyla 100 daire verildiği yönündeki iddialar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında araştırıldı.
Başsavcılık, 2024/5366 sayılı soruşturma kapsamında adı geçen 65 kişi ile yakınlarının 1 Ağustos 2023 ile 1 Ağustos 2024 tarihleri arasındaki tüm taşınmaz hareketlerine dair resmi kayıtları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden talep etti.
552 kişinin taşınmaz hareketleri mercek altına alındı
Halk TV'nin haberine göre; Tapu Bilgi Teknolojileri Dairesi’nin özel sorgu kriterleriyle hazırladığı listede, toplam 552 kişinin son bir yıl içinde yaptığı tüm taşınmaz alım-satım işlemleri yer aldı. Ancak listede KİPTAŞ’a ait hiçbir kayıt bulunmadı.
Soruşturma dosyasına giren belgeler, söz konusu dönemde şüpheliler veya yakınları tarafından KİPTAŞ’tan alınan ya da KİPTAŞ’a devredilen herhangi bir taşınmazın bulunmadığını ortaya koydu.
Savcılık: “Tapuda iddiaya dair hiçbir kayıt yok”
Tapu Dairesi Başkanlığı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği resmi yazıda, kişilerin tapu kayıtlarının titizlikle incelendiği ve sistem üzerinden elektronik ortamda detaylı biçimde sorgulandığı belirtildi. Buna göre, 100 dairelik KİPTAŞ iddiası, tapu kayıtlarında “hiçbir şekilde karşılık bulmadı”.
Kurultay soruşturmasında KİPTAŞ bağlantısı kurulamadı
13 Mayıs 2024 tarihli bazı tapu işlemleri dosyaya girerken, bunlar arasında da KİPTAŞ’a dair hiçbir kayıt yer almadı. Böylece, CHP Kurultayı’nda delegelere ev verildiği iddiası, resmi belge ve kayıtlarla çürütülmüş oldu.
Kaynak:Haber Merkezi