Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon'un X hesabına erişim engeli
Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon’un X hesabı Türkiye'de erişime engellendi. Hepkon erişim engeline ilişkin "Türkiye’nin içine düştüğü durumu göstermesi açısından ilginç bir örnek” ifadelerini kullandı.
GAZETE PENCERE - Kırmızı Kedi Yayınevi, kurucusu Haluk Hepkon'un X hesabının erişime engellendiğini duyurdu.
Haluk Hepkon'un @halukhepkon kullanıcı adlı X hesabı, "5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında verilen karar doğrultusunda" Türkiye’de erişeme engellendi. X tarafından iletilen bildirimde, hesabın diğer ülkelerden erişilebilir olmaya devam ettiği belirtildi.
Söz konusu kararın, son günlerde Türkiye’de çok sayıda kişi, yayın kuruluşu ve kuruma ait sosyal medya hesabına yönelik uygulanan erişim kısıtlamalarının ardından gelmesi dikkat çekti.
Haluk Hepkon, hesabına getirilen erişim kısıtlamasına ilişkin bir açıklama yaptı. Hepkon şunları kaydetti:
“X hesabım erişime engellendi. Fikirlerimizi insanlara gerekirse dumanla bile iletiriz, önemli değil ama Türkiye’nin içine düştüğü durumu göstermesi açısından ilginç bir örnek.”
Yayınevinden yapılan açıklamada sürece ilişkin hukuki gelişmelerin takip edildiği ve kamuoyunun bilgilendirileceği vurgulandı.
Kaynak:Haber Merkezi