KONDA'dan yeni anket: Erdoğan'ın oy kaybı tabloya böyle yansıdı

KONDA'dan yeni anket: Erdoğan'ın oy kaybı tabloya böyle yansıdı
KONDA’nın mayıs ayı araştırmasına göre seçmenlerin yüzde 70’i Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye için olumsuz olacağını düşünüyor. Aynı ankette Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın 10 puan önünde yer aldı.

KONDA Araştırma Şirketi’nin mayıs ayında gerçekleştirdiği son kamuoyu araştırması, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik desteğin ciddi oranda gerilediğini ortaya koydu.

Gazeteci Ertuğrul Özkök’ün T24’te aktardığı verilere göre, seçmenlerin yüzde 70’i Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini Türkiye için “kötü” bir senaryo olarak değerlendiriyor. Bu görüş özellikle 18-34 yaş arası genç seçmenlerde daha yüksek oranda paylaşılıyor.

İmamoğlu, Erdoğan’ın 10 puan önünde

Anketin bir diğer dikkat çekici sonucu ise CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki oy farkı oldu. Katılımcılara yöneltilen “Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda İmamoğlu yüzde 40, Erdoğan ise yüzde 30 oy aldı.

Bu veriler, 2024 yerel seçimlerinde ikinci parti konumuna düşen AKP’nin, kamuoyu nezdinde yaşadığı erimeyi gözler önüne sererken; CHP'nin, özellikle büyükşehirlerde ve genç seçmenler arasında artan etkisini de doğruluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar