Konya’da izdiham

Konya’da izdiham
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde katıldığı Millet Buluşması’nda “hak, hukuk, adalet” sözü verdi. Ereğli’de izdiham nedeniyle esnaf ziyaretini...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde katıldığı Millet Buluşması’nda “hak, hukuk, adalet” sözü verdi. Ereğli’de izdiham nedeniyle esnaf ziyaretini iptal etmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanı olarak, “il meydanında” sizlerle buluşacağız” paylaşımı yaptı, Ereğli’yi il yapma sözü verdi.

GENÇLERE ÇAĞRI: OY VERİN
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu’ndaki Millet Buluşması’nda yaptığı konuşmada, gençleri oy vermeye çağırdı. Kılıçdaroğlu “Düzeni ben değil, siz değiştireceksiniz, iktidara siz getireceksiniz. Birleşe birleşe Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz. Bu ülkede 5.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak, söz istiyorum. Her arkadaşınızı ikna edeceksiniz, sandığa gidecek ve Millet İttifakı’na oy verecek. Benim de sözüm söz!” diye konuştu.

“Ülkeye adalet getirme sözü veren” Kılıçdaroğlu’nun gençlerin özgürlük alanlarının genişleteceğini vurgulayarak ekledi “Attığınız bir tweet dolayısıyla babanız veya anneniz kuşku duymayacak çünkü bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var.”

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI
Çiftçilere KDV’siz ve ÖTV’siz kırmızı mazot vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Esnaf Bakanlığı kuracağız” diye konuştu.

MAL VARLIĞINI AÇIKLAYACAK
Kılıçdaroğlu, adaylığı kesinleştiğinde tüm Türkiye’ye mal varlığını ilan edeceğini açıkladı, “Parayı beşli çeteye yedirirseniz size para kalmaz. O paraları son kuruşuna kadar alacağım!” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra İmamoğlu, Yavaş ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada da “Kavgadan uzak durmak zorundayız. Kavgayı bırakmak zorundayız. Adalet bir isim değildir, adalet bizim vicdanımızdır” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu daha sonra bir kafede gençlerle bir araya geldi.