Konya'da öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Konya'da öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı
Konya'da bir lisede 9. sınıf öğrencisi S.D.'yi taciz ettiği iddia edilen öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da bir lisenin 9. sınıf öğrencisi S.D.'nin (14) ailesi, öğretmen M.K'nin (55) çocuklarına tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayette bulundu. Gözaltına alınan öğretmen, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

konya-ogretmen-ogrencisine-taciz-iddias-44605-1.jpg

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanan M.K, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de açığa alındı.

M.K'nin, savcılıktaki ifadesinde kendisine yönelik suçlamaları reddettiği ve iftira atıldığını söylediği öğrenildi.

S.D.'nin annesi N.D. “Bir defasında, ‘Bende aynı tarafa gidiyorum’ diye eve bırakmış ve kızımı öpmeye çalışmış. Kızım uzak durmaya çalışınca da cinsel mesajlar göndermiş. Okulda da el hareketiyle cinsel istismarda bulununca, kızım durumu bize söyledi. Biz gerekeni yapıp, savcılığa ve okul idaresine şikayette bulunduk'' dedi.

konya-ogretmen-ogrencisine-taciz-iddias-44605-2.jpg

Soruşturma kapsamında S.D.'nin alınan ifadesinde, ''M.K. hocamız, bir öğretmenden özel ders almak istediğimi söylediğimde, bana yardımcı olmak için cep telefonu numaramı almıştı. Sonrasında hoca, bana 3 ay kadar önce mesaj yazmaya başladı. Bana 'Ne yapıyorsun prenses, ders mi çalışıyorsun?' gibi şeyler yazıyordu. Hocanın, başka öğrencilere mesaj yazdığını duymadım. Bana özel olduğunu söyledi. Bir ay önce M.K hoca, bana 'Hoca lafını kaldırsak mı?' dedi. Ben, öğretmen öğrenci ilişkimiz olduğunu söyledim; ama o bana sevgili olmak istediğini yazıyordu. Ona evli olduğunu, böyle bir şey olmayacağını yazdım. O da bunun engel olamayacağını yazdı'' dedi.

Hediyeler alıp, para verirdi

S.D., öğretmeni M.K.'nin, kendisinin haberi olmadan sıranın üstünde duran kalemliğine bin TL ile ceketinin cebine içinde gümüş kolye, küpe ve yüzük bulunun takı seti kutusu koyduğunu, durumu fark ettikten sonra da her iki hediyeyi de iade ettiğini söyledi. Öğretmeni M.K.'nin, kendisini erkek öğrencilerin yanında gördüğünde kızıp tepki gösterdiğini belirten S.D., daha önce arabasıyla eve bırakınken M.K.'nin öpmeye çalıştığını, son olarak da okulda merdivenlerde arkadaşıyla sohbet ederken, yanından geçerken eliyle dokunduğunu söyledi.

S.D.'nin 'WhatsApp' ile sosyal medya hesabına M.K. tarafından gönderilen cinsel içerikli mesajlar da savcılığa delil olarak sunuldu.

konya-ogretmen-ogrencisine-taciz-iddias-44605.jpg

Öğrenciler tanık olarak dinlendi

Soruşma kapsamında tanık olarak dinlenen aynı sınıftaki öğrencilerden biri, S.D.’nin yaklaşık bir ay önce kolye, yüzük ve küpeden oluşan gümüş takımını gösterip, öğretmen M.K.’nin kendisine alıp, ceketinin cebine koyduğunu anlattığını söyledi. Aynı öğrenci, öğretmenleri M.K.’nin sınıfa gelerek S.D.’nin kalemliğini sorduğunu ve daha sonra S.D., ile öğretmenin yanına gidip kalemliği teslim aldıklarında içinde bin TL’nin olduğunu, bir sonraki teneffüste ise gümüş takı ve parayı iade etmek için öğretmenin yanına gittiklerini anlattı. Aynı öğrenci, öğretmen M.K.’nin S.D.’yi evine bırakırken aynı araçta kendisinin de olduğunu, öğretmeninin, S.D.’yi yanağından öptüğünü öne sürdü.

İfadelerine başvurulan diğer iki öğrenci ise öğretmenleri M.K.’nin başka öğrencilere de iltifatlarda bulunduğunu, ancak S.D.’ye daha fazla iltifat yaptığını söyledi.

konya-ogretmen-ogrencisine-taciz-iddias-44605-3.jpg

Karakolda tehdit mesajı

Kızının yaşadıklarını öğrendikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten anne N.D., gözaltına alınan öğretmen M.K.'nin polis merkezinde ifade verirken, kızına tehdit içeren mesajlar gönderdiğini belirtti.

Yaşananlar nedeniyle kızının ruh sağlığının bozulduğunu belirten N.D., ''Önce çok sakindi. Şimdi çok agresif, bir şey söylediğimizde, bir şeyleri alıp atıyor. Küçük kızıma hırçın davranıyor. Bu olaylardan sonra okula gideceği zaman ‘Ben okula gitmesem olmaz mı?’ diye gitmek istemedi. Ben de çeşitli telkinlerle gönderdim. O öğretmenin en ağır cezayı almasını istiyorum'' diye konuştu. (DHA)