Kritik toplantı başladı: Liderler ilk kez o kapıyı kullandı

Kritik toplantı başladı: Liderler ilk kez o kapıyı kullandı
Millet İttifakı’ndaki altı partinin genel başkanları, seçim sonuçlarını masaya yatırmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Saat 15.00 planlanan ancak gecikmeli başlayan toplantının geç saatlere...

Millet İttifakı’ndaki altı partinin genel başkanları, seçim sonuçlarını masaya yatırmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Saat 15.00 planlanan ancak gecikmeli başlayan toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Daha önce gerçekleşen liderler toplantısında, ev sahibi genel başkanı liderleri kapıda karşılarken bu toplantıda bir ilk yaşandı. CHP Genel Merkezi’ne gelen liderler kapalı otoparkı kullanarak, CHP Genel Merkezi’ne giriş yaptı.

Geniş bir değerlendirme toplantısı olması beklenen toplantıda iki gündem maddesi bulunuyor. Sandıktan çıkan sonuçların kapsamlı bir şekilde ele alınacağı toplantıda, seçim akşam yaşanan aksaklıklar da masaya yatırılacak.

İKİNCİ TUR STRATEJİSİ MASAYA YATIRILACAK

Toplantının bir başka önemli gündemi ise 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için izlenecek strateji olacak. İlk turdaki kampanya stratejisinin eksiklikleri değerlendirilecek.

KAVGA 28 MAYIS SONRASINA BIRAKILACAK

Edinilen bilgilere göre, birçok çevreden gelen DEVA ve Gelecek Partisi’nden beklenen oyun gelmediği de ittifakın diğer kesimlerinde tartışılan konuların başında geliyor.

Ancak bu konunun bu toplantıda gündeme gelmemesi bekleniyor. Fakat Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki partinin lideri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na bu konuda sitemini dile getirmesi bekleniyor.

İkinci turun önemi nedeniyle ittifak içerisindeki iç tartışmaların 28 Mayıs sonrasında masaya yatırılması bekleniyor.

“İttifak içerisinde kriz” görüntüsünün verilmemesi için bu tartışmaların ikinci tur sonrasında kapsamlı bir şekilde ele alınması ve ittifakın bundan sonraki yol haritasının ne olacağının ikinci turdaki sonuçlarla birlikte gündeme gelmesi bekleniyor.