Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan olayında yeni gelişme: Kafilede Ali Erbaş'ın kızı da yer alıyordu

Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan olayında yeni gelişme: Kafilede Ali Erbaş'ın kızı da yer alıyordu
Kudüs’te İsrail polisini bıçakladığı için öldürülen Hasan Saklanan’ın Diyanet kafilesiyle Küdüs’e gittiği ve Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızının da kafilede yer aldığı belirtildi.

Kudüs’te bir Türk vatandaşı, İsrail polisini bıçakladıktan sonra öldürüldü.

Yaşanan gelişmeler sonrası açıklama yapan Türk diplomatik kaynaklar, "Konu Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuzca yakından takip edilmektedir. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

İsrail polisi 34 yaşındaki şüphelinin Es-Sahirah (Herod) Gate Ascent Caddesi'nde bir memuru bıçaklamaya çalışmasının ardından vurularak “etkisiz hale getirildiğini” söyledi.

Saldırıyı düzenleyen kişinin Türkiye’den turist olarak gittiği ifade edilen 34 yaşındaki Hasan Saklanan olduğu belirtildi.

Kafilede Ali Erbaş'ın kızı da yer alıyordu

Hasan Saklanan’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kudüs kafilesi ile Kudüs’e girdiği bildirilirken kafilede görevli olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı ve aynı zamanda Beykoz Vaizesi olan Merve Sefa'nın da bulunduğu belirtildi.

4 çocuk babası olan Hasan Saklaan, Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı bulunan Kepez kırsal mahallesinde resmi olarak imamlık yapıyordu.

Gazeteci Nevzat Çiçek de yaşanan olaya ilişkin şu detayları paylaştı:

“Saklanan, sabah geziye katılmıyor. Sağlık ve pasaport sıkıntısını gerekçe gösteriyor.Kafiledekiler olayı gezide öğrenince geri dönüyorlar. Olaydan sonra ikindi namazında Türkiye’den gidenler Mescid-i Aksa’ya alınmadı. Kafile akşam namazıma tekrar Aksa’ya girmeye çalışacak. Şuan Kudüs’te Diyanet kafilesi dışında Türkiye’den giden kafile olmadığı belirtiliyor.”