Kulis: AKP'nin İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ

Kulis: AKP'nin İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ
Yerel seçimler yaklaşırken İzmir’de iktidar ve muhalefetin adayları yavaş yavaş belirleniyor. AKP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için Hamza Dağ ismi öne çıkıyor. CHP'de ise Buğra Gökçe ve Tunç Soyer...

Yerel seçimler yaklaşırken İzmir’de iktidar ve muhalefetin adayları yavaş yavaş belirleniyor. AKP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için Hamza Dağ ismi öne çıkıyor. CHP'de ise Buğra Gökçe ve Tunç Soyer arasında kıran kırana bir yarış var

Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kaldı. Siyasetin gündemi de ‘seçimlerde partilerin belediye başkan adayları kim olacak’ sorusuna kitlenmiş durumda.

Ankara ve İstanbul’da iktidar ve muhalefeti kıran kırana bir yarış beklerken 'CHP’nin kalesi' olarak adlandırılan ve muhalefetin kaybetmesine pek ihtimal verilmeyen İzmir’de ise iktidar iddialı bir isimle seçimlere girip bu durumu değiştirmeyi düşünüyor.

Hamza Dağ ismi öne çıkıyor

Kulisler de ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ismi İzmir ile sık sık anılıyor. İzmir’de AKP tarafından yapılan temayül yoklamasında da Hamza Dağ’ın ismi ilk sırada olduğu söylenenler arasında.

Dağ ise adaylık yarışında ismi geçmesine rağmen haberleri yalanlamadı. Üstelik İzmir’in ilçeleri gezen ve partililerle buluşan Dağ, seçim çalışmalarına çoktan başlamış durumda.

AKP’de Dağ’ın karşısında Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener’in de adı başkanlık adaylığında geçiyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin başkanvekilliğini yapan Özgener, İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar'ın da torunu.

İktidar cephesinde Hamza Dağ isminin ağırlığı Özgener’in önüne geçiyor. 31 Mart 2024 seçimlerinde Hamza Dağ'ın adı pusulada yer alabilir.

CHP’de adaylık yarışı

Muhalefette ise adaylar arasında kıran kırana bir yarış var. Eski çalışma arkadaşları Tunç Soyer ve Buğra Gökce CHP’nin öne çıkan iki ismi. Daha önceki seçimlerde de hedefi İzmir Büyükşehir olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur’unda adaylar arasında ismi geçse de Soyer ve Gökçe karşısında pek şansları gözükmüyor.

Buğra Gökce’nin CHP Genel Merkez’in desteğini aldığını ve Başkanlık için İBB’deki pozisyonundan istifasını da CHP Genel Merkez’in istediği iddialar arasında.

İzmir’de CHP arasında yapılacak bir temayül yoklamasında Tunç Soyer’in pek şansının olmadığı da ifade edilenler arasında.