Kulis: CHP'nin Akşener sessizliğinin iki nedeni

Kulis: CHP'nin Akşener sessizliğinin iki nedeni
Seçimlerin ardından CHP'ye ilişkin sert eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e CHP yönetiminden ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gelmezken, kulis bilgisine göre bu sessizliğin iki nedeni...

Seçimlerin ardından CHP'ye ilişkin sert eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e CHP yönetiminden ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gelmezken, kulis bilgisine göre bu sessizliğin iki nedeni var.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; CHP'de, Akşener’in parti içinde yaşadığı sorunları aşmak için bu çıkışları yaptığı düşünülüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin getirdiği 50+1’in, ittifakı zorunlu kılarak partileri kimliksizleştirdiği eleştirisine katılan kurmaylar; iki seçimdir ittifak sistemi içinde yer alan İyi Parti'nin kendi farkını anlatamadığı bir sıkışmışlık içinde olduğunu belirtiyor. 

Akşener’in açıklamalarına cevap verilmemesinin ikinci nedeni ise İyi Parti tarafından ittifaklara kapının kapandığı söylense de, yerel seçimde olası iş birliğini düşünerek daha fazla hasara yol açmamak.

2019 yerel seçim iş birliği sürecinde de birçok sorun yaşandığını hatırlatan CHP’li kurmaylar, “Aynı kapsamda olmasa da iş birliği olasılığı halen var. Bu bir genel seçim değil. Her belediye başkanlığı ayrı değerlendirilir. Bir yol bulunur yoksa İyi Parti bu sorumluluğu alamaz. Şu an öfkeyle davranıyorlar. Ama seçim sathına girildiğinde tutum değişebilir. Tutum değişmezse de seçmen bir yol bulacaktır” diyor.