Kulis: Gaye Erkan EKK toplantısında neşeliydi, piyasaları zora sokacak bir istifa söz konusu değil

Kulis: Gaye Erkan EKK toplantısında neşeliydi, piyasaları zora sokacak bir istifa söz konusu değil
Tartışmaların odağındaki isim Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile yola devam kararı; piyasaları rahatsız edecek bir istifa söz konusu değilTolga BalcıHakkında günlerdir çeşitli iddialar öne sürülen Merkez Bankası Başkanı...
Tartışmaların odağındaki isim Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile yola devam kararı; piyasaları rahatsız edecek bir istifa söz konusu değil

Tolga Balcı

Hakkında günlerdir çeşitli iddialar öne sürülen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme gerçekleştireceği tartışmaları sürerken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Erdoğan'ın görüşme takviminde Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile görüşme olmadığını' duyurdu.

Gaye Erkan krizinde Erdoğan'ın üçlü formül üstünde durduğu ifade edilmiş Erdoğan'ın Erkan konusundaki kararı merak ediliyordu.

Kulislerden gelen bilgiye göre en azından seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaye Erkanı görevden almayacağı ifade ediliyor.

Ankara'da AKP kaynakları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın işinin başında olduğunu vurgularken piyasaları rahatsız edebilecek bir istifanın söz konusu olmadığını belirtiyor

EKK toplantısında 'neşeliydi'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın neşeli olduğu belirtildi.

Değişiklik ihtimali düşük

Beştepe'de Gaye Erkan üstünden yürütülen tartışmaların en azından seçimlere kadar rafa kalktığı ve ekonomi yönetiminde bir değişiklik ihtimalinin olmadığı konuşuluyor.

Erdoğan ve ekibinin seçim öncesi piyasalarda dalgalanmaya yol açacak bir uygulamaya girişmeyeceklerine kesin gözüyle bakılıyor.