Kulis: Kılıçdaroğlu da İmamoğlu gibi yargı engeline takılır mı? 

Kulis: Kılıçdaroğlu da İmamoğlu gibi yargı engeline takılır mı? 
Gerçekleşen seçimlerin ardından CHP'de değişim çağrılarının ardından kurultay süreci başlamıştı. Adaylık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı geçerken hakkındaki "siyasi yasak" kararı soru işaretlerine neden oluyor....

Gerçekleşen seçimlerin ardından CHP'de değişim çağrılarının ardından kurultay süreci başlamıştı. Adaylık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı geçerken hakkındaki "siyasi yasak" kararı soru işaretlerine neden oluyor. Son seçimlerde vekil olmayan Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan dosyaların da adaylık için engel olabileceği konuşuluyor.

Gazete Duvar'da yayımlanan 'Duvar Arkası' köşesindeki kulis bilgilere göre, CHP içinde İmamoğlu’nun adaylığının devam eden yargı süreçleri nedeniyle doğru olmadığını savunanlar var. Siyaset yasağı da öngören yargı sürecinin risk teşkil ettiğini savunanlar bir karar verilirken bunun dikkate alınması gerektiğini ileri sürüyor. Ancak İmamoğlu’na yakın siyasetçiler bu değerlendirmelere tepkili.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan birçok dosyanın yargı sürecinin de başlayacağına işaret edenler, “Kemal Beyi de genel başkanlıktan indirmek için bir ceza çıkarabilirler. Yargı süreçleri düşünülerek karar alınmaz, siyasi kariyer hesabı yapılamaz. Bu iktidarın muhalefeti dizayn çabasını kabul etmek olur” diyorlar.

CHP’nin 38. Olağan Büyük Kurultay süreci takvimi açıklandı. Mahalle, ilçe, il seçimlerinin ardından büyük kurultayın en erken aralık ayında yapılabileceği hesaplanıyor. Ancak yerel seçime 4 ay kala yapılacak bir kurultayın seçim hazırlıklarını zora sokacağını düşünenler de var.

Bu nedenle kurultayın yerel seçim sonrasına bırakılabileceği de konuşuluyor. Kurultayın mutlaka seçim öncesi yapılması gerektiğini söyleyenler AK Parti’nin de aralık ayında kurultay hazırlığı içinde olduğuna dikkat çekerek, “AK Parti seçim öncesi kurultayını yapabilecekse CHP neden yapamasın? Bunu açıklayamazlar” diyor.