Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e gözaltı.. CHP’den açıklama
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel sabah saatlerinde gözaltına alındı. Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.
GAZETE PENCERE - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yanı sıra İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş’in de arasında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Günel’e “rüşvet” ve “irtikap” suçlamaları yöneltiliyor.
Gazeteci Ceylan Sever’in aktardığına göre Kuşadası Belediyesi operasyonunda gözaltına alınan isimler şöyle:
1-Ömer Günel (Kuşadası Belediye Başkanı)
2-Ahmet Taşkan (Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü)
3-Mustafa Burak Gündeş (Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü)
4-Meral Celep (Belediye Mimarı - Şehir Plancısı)
5-Ferdi Zenginoğlu (İş İnsanı - Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı )
6-Hüseyin Kabasakal (İş İnsanı)
Gözaltı sonrasında CHP'den ilk açıklama Bülent Tezcan’dan geldi. Tezcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son operasyonu "kumpas" olarak niteledi. Belediye başkanının gözaltına alınmasının halkın iradesine yönelik bir müdahale olduğunu savunan Tezcan, Günel’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.
CHP'Lİ BULUT: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
CHP'li Burhanettin Bulut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltıyı "hukukun değil siyasetin gölgesinde yürütülen bir süreç" olarak niteledi.
GÖZALTINA ALINAN KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Günel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Avukatlık mesleğine, haksızlığa karşı adalet duygusuyla başladım. Hayatta insanın kendini savunması da varmış. Şimdi anlıyorum ki mücadelem sadece haksızlığa karşı değil, kötülüğe ve kötüye karşı da olacak."
YURTTAŞLAR, BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI
Gözaltı haberinin duyulmasının ardından Kuşadası’nda yurttaşlar, Kuşadası Belediyesi binası önünde toplanmaya başladı.

KUŞADASI OPERASYONUNA TEPKİYİ SANDIKTAKİ TABLOYLA VERDİ
Ömer Günel’in gözaltına alınmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek sert tepki gösterdi. Operasyonun siyasi bir hamle olduğunu ifade eden Zeybek, "Asıl sebep CHP’nin birinci parti olması ve haritanın kırmızıya boyanmasıdır" dedi.
Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayan Zeybek, yaşanan süreci "iktidarın son çırpınışları" olarak nitelendirirken, Türkiye’nin geldiği noktanın halkın seçtiği temsilcileri şafak operasyonları ve algı yönetimiyle gözaltına almak olduğunu söyledi.
Milletin bu baskılar karşısında sineceğini düşünenlerin yanıldığını vurgulayan Zeybek, halkın iradesini hor görenlerin yapılacak ilk seçimlerde "büyük bir demokrasi tokadı" yiyeceğini ifade etti.
Gözaltı kararlarının hukuki gerekçelerden ziyade siyasi bir hazımsızlık sonucu alındığını belirten Gökhan Zeybek, 31 Mart yerel seçimlerindeki oy dağılımını işaret ederek Ömer Günel’in hedef alınmasının asıl sebebinin, "CHP’nin seçimlerdeki ezici başarısı" olduğunu ifade etti.
Zeybek, partinin Türkiye genelinde birinci parti olması ve "haritanın kırmızıya boyanmasının" iktidarı rahatsız ettiğini dile getirdi. Zeybek, Kuşadası’nda AKP’nin siyaseten "esamesinin bile okunmadığını" söylerken operasyonun gerçek nedeninin sandıktaki tablo olduğunu vurguladı.
"İktidarın son çırpınışlarını izliyoruz Türkiye’nin geldiği nokta HALKIN SEÇTİĞİNİ şafak operasyonlarıyla ve algılarla gözaltına almak. Milletin sineceğini düşünenler, milletin iradesini hor görenler, yapılacak ilk seçimlerde büyük bir demokrasi tokadı yiyecek.
Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’in gözaltına alınmasının asıl sebebi, aşağıdaki görselde de görüldüğü üzere, tıpkı Kuşadası’nda olduğu gibi Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci parti olması ve haritanın kırmızıya boyanmasıdır. Gözaltının gerçek sebebi Kuşadası’nda AK Parti’nin esamesinin bile okunmamasıdır Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünü hiçbir operasyon engelleyemeyecektir"

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖKHAN GÜNAYDIN: YARGI SOPASI
Operasyona dair bir sert açıklama da CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dan geldi. Günaydın, operasyonun yürütülüş biçimindeki çelişkilere ve yargı eliyle siyasetin dizayn edilmek istenmesine dikkat çekti.
CHP'den AKP'ye geçtikten sonra hakkındaki davalardan beraat eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu işaret eden Günaydın, Aydın Büyükşehir Meclisi’nde muhalefetiyle öne çıkan Ömer Günel'in gözaltına alınmasını "yargı sopası" olarak tanımladı.
Son yerel seçim sonuçlarına göre Kuşadası’nda CHP’nin yüzde 42, İyi Parti’nin yüzde 37 oy alırken AK Parti’nin yüzde 13’te kaldığını hatırlatan Günaydın, Aydın ve Kuşadası’nda siyasetin İstanbul’dan uzanan müdahalelerle şekillendirilemeyeceğini belirtti. Günaydın, bölgedeki vatandaşların bu yapılanların hesabını sandıkta sormak için sabırsızlandığını söyledi.
"Topuklayan Efe’yi hakkındaki davalardan beraat ettir, Aydın Büyükşehir Meclis’inde bu duruma muhalefette öne çıkan Kuşadası Belediye Başkanımızı gözaltına al.. Operasyonu da istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütsün.. Son seçim sonuçları (%) CHP 42, İyi Parti 37, AKP 13 olan Kuşadası’nda ve Aydın’da siyaset, İstanbul’dan uzanan yargı sopasıyla dizayn edilemez. Aydın ve Kuşadası’nda yurttaşlarımız, yapılanların hesabını sormak için sabırsızlanıyor.."

Kaynak:Haber Merkezi