Levent Gültekin'den Akşener'e: Bana telefonda Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığıyla ilgili söylediklerinizi hatırlıyor musunuz?

Levent Gültekin'den Akşener'e: Bana telefonda Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığıyla ilgili söylediklerinizi hatırlıyor musunuz?
Gazeteci Levent Gültekin, önceki gün gerekirse Ankara ve İstanbul'u kaybetmeyi göze aldıklarını söyleyen ve 14 Mayıs seçimlerinin öncesi ve sonrasına dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir...

Gazeteci Levent Gültekin, önceki gün gerekirse Ankara ve İstanbul'u kaybetmeyi göze aldıklarını söyleyen ve 14 Mayıs seçimlerinin öncesi ve sonrasına dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir dizi soru yöneltti. Gültekin'in iddia içeren soruları tepki topladı.

Levent Gültekin, önce YouTube yayınında, daha sonra sosyal medya hesabında Akşener'e bazı sorular sordu. Gültekin'in soruları karşısında İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun da katıldığı "Yalancısın Levent" etiketi sosyal medyada gündem oldu.

Gazeteci Murat İde, Levent Gültekin'e yönelik "Çok kolay yalan söylüyorsun Levent Gültekin, çok.. Ve yalanlarını hiç tereddüt etmeden söylüyorsun.. Çünkü, profesyonel #YalancısınLevent" paylaşımını yaptı.

Gültekin ise İde'ye "Basit sorular sordum yayında, cevabınız varsa genel başkanın buyursun gelsin canlı yayında cevap versin, bakalım kim yalan söylüyor. Yalancı olsaydım sizin gibi ülkeye kumpas kurardım" yanıtını verdi.

"Görünürde İmamoğlu ve Yavaş’ın aday olmasını istiyordunuz"

Daha sonra paylaşımlarına devam eden Gültekin'in soruları şöyle:

Sayın genel başkan bugün yayınımda sorular sordum, partilileriniz bu sorulara cevap arayacağına bana saldırıyor, sorularıma canlı yayında cevap vermek ister misiniz? Mesela Kemal beyin adaylığı belliyken anket meselesini niçin daha önce değil de en son toplantıda gündem yaptınız?

Masadan niçin kalktınız, “kumar masası” diyerek ağır zarar verdiğiniz masaya niçin tekrar oturdunuz?

Görünürde İmamoğlu ve Yavaş’ın aday olmasını istiyordunuz, peki bu teklifinizi bu iki başkana niçin hiç iletmediniz?

"Diyelim ki Kemal Bey dayattı, siz de engelleyemediniz"

Kemal Beyin adaylığı bir yıl önceden belliydi, tv ekranlarında onu yıpratırken niçin tek bir gün bile bu konuyu masada gündeme getirip, itirazınızı konu etmediniz?

Ekrem bey ve Mansur beyin aday olmasını istiyordunuz ama bana telefonda bu iki kişinin adaylığıyla ilgili söylediklerinizi hatırlıyor musunuz?

Kaybedilmesi imkansız seçimi birbirinize çektiğiniz ayak oyunlarıyla iktidara hediye ettiniz. Bunun sorumluluğunu alacaksınız. Soru soranlara saldırarak bu sorumluluktan kurtulamazsınız.

Diyelim ki Kemal bey adaylığı dayattı siz de gerçekten engelleyemediniz. Kemal bey karşısında bile ülkenin hatta kendi partisinin çıkarını koruyamayan, bu siyasi zekayı gösteremeyen biri bütün dünyada ülkenin yararını nasıl koruyacak? Bu beceriksizliğinizin faturasını halka ödetemezsiniz.

İYİ Partililer bu akşam benim için yaptıkları muhalefeti, gösterdikleri birlikteliği iktidara karşı yapmış, liderlerine sergiledikleri bağlılığı ülke için göstermiş olsalardı şimdiye bu iktidar gitmiş olurdu."

Zorlu: Yalancısın Levent

Levent Gültekin'in sorularına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt gecikmedi. Zorlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Hakikat güneşi karşısında yalan ve dolan, karanlık sayfalarda kalmaya mahkûmdur! Ve şüphesiz Türk Mileti bu karanlığı biliyor ve tanıyor! #YalancısınLevent" ifadelerini kullandı.