Levent saldırısı sonrası bakanlık açıklaması gündemde: İçişleri Bakanı IŞİD diyemiyor
CHP Sözcüsü Zeynel Emre İçişleri Bakanlığı'nın Levent'te meydana gelen IŞİD saldırısına ilişkin yaptığı açıklamayı hedef aldı.
GAZETE PENCERE - Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluğu'na yönelik silahlı saldırı gündemdeki yerini korurken CHP'den İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına tepki gösterdi.
Olayla ilgili bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirilirken İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi saldırıyı gerçekleştiren 3 şüpheliden 1'inin öldürüldüğünü, 2'sinin ise yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.
DİSİ İSTİSMAR EDEN ÖRGÜT
Saldırganların İzmit'ten kiralık araçla İstanbul'a geldiği, uzun namlulu silahlarla bina önünde görev yapan polislere ateş açtıkları belirtilmişti.
Çiftçi, "Tespit edilen şahıslardan birinin dini istismar eden örgüt irtibatı olduğu; 2’si kardeş olan 2 teröristten birinin de uyuşturucu kaydı olduğu belirlenmiştir" dedi.
IŞİD SALDIRISI DİYEMİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Silivri Dayanışma Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında söz konusu saldırıya değindi, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye tepki gösterdi.
Emre, "Silivri Cezaevi'nde arkadaşlarımız tutuklu ve atadan dededen kalan tarlalarına dahi mal varlıklarına tedbir konmuş el konmuş durumda. Öte yandan, IŞİD'li olduğu çok açık birinin mal varlığı kaldırılıyor, hakkındaki tedbirler kaldırılıyor. Ve bir bu saldırıyı gerçekleştirebiliyor. İçişleri Bakanı da 'Bu bir IŞİD saldırısı' diyemiyor. Neymiş? 'Dini istismar eden örgüt.' Halbuki bizim Milli Güvenlik Kurulumuz tarafından onun bir terör örgütü olduğu defaatle Milli Güvenlik Kurulu'nda karara bağlanmıştır, örnek mahkeme kararları vardır. Bunu sıkılarak, utanarak söylemenin bir anlamı yoktur" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi