Leyla Aydemir davası: Amcaya müebbet hapis cezası

Leyla Aydemir'in öldürülmesiyle ilgili davada, amca Yusuf Aydemir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Leyla Aydemir davası: Amcaya müebbet hapis cezası

GAZETE PENCERE - Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin yeniden görülen davada, amca Yusuf Aydemir'i "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ağrı'da 5 Haziran 2018'de kaybolan Leyla Aydemir'in cansız bedeni 18 gün sonra, köye 3 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yargıtay'ın bozma kararı sonrasında yeniden görülen davada, bugün karar açıklandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yusuf Aydemir'i "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

SAADET ÖZDEMİR: ADALET EKSİK ANCAK EN AZINDAN LEYLA’NIN YAŞAM HAKKINI ELİNDEN ALAN KİŞİ CEZASIZ KALMADI

Davanın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, "2018 yılında, Leyla Aydemir’in köyüne taziyeye gitmiştik. O gün çocuğu katledenler ile aynı yerdeyiz, gözlerinin arkası karanlık demiştim. O günden bugüne bu davayı celse celse takip ettik. Bu süreçte 24 tanık ifadesini değiştirdi. O davada neler yaptıklarını gözlerimizle gördük" dedi.

Aydemir'in anne ve babasının şikayetini geri çektiğini hatırlatan Özkan, "Leyla’nın annesi ve babası, sanık olan amcalar hakkındaki şikâyetlerini geri çekti. Sanıkların tamamı beraat etti. Kahrolduk, isyan ettik, çoğu zaman yalnız kaldık. Ama bugün, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen davada, amca Yusuf Aydemir Leyla’yı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, hürriyeti tahdit suçundan ise 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi" ifadelerini kullandı.

Kararın eksik olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi:

"Evet, adalet hala eksik. İfadelerini değiştirenler, suça yardım edenler ve gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyenler hak ettikleri cezaları almadı. Ancak en azından Leyla’nın yaşam hakkını elinden alan kişi cezasız kalmadı. Çocuklara zarar veren, onların hayatını karartan herkes kim olursa olsun, hangi sıfatı taşırsa taşısın hukuk önünde hesap vermelidir. Çünkü çocuklar için işlemeyen bir adalet, hiç kimse için gerçek adalet değildir. Mavi gözlü Leyla çocuğun anısına saygıyla…"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar