LGS sınavındaki ‘şaibe’ iddiasına son kararı Bakan Tekin verdi
Gazete Pencere- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen sınava ilişkin kamuoyunda gündeme gelen iddialar ve eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, sınavın başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, iptal edilmesine yönelik herhangi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, LGS’nin zorluk derecesine ilişkin yapılan yorumları değerlendiren Tekin, son dört yılın verilerine bakıldığında bu yılki sınavın da zorluk açısından benzer seviyede olduğunu söyledi.
Tekin, şöyle konuştu:
“Analizlere göre sınavın güvenilirliği yüksek düzeyde. Merkezî Sınav, ölçme-değerlendirme ilkelerine uygun şekilde, şeffaf ve denetime açık olarak gerçekleştirildi.”
“300 öğrenci tam puan aldı” iddialarına yanıt
Sosyal medyada yayılan “Diyarbakır’da 300 öğrencinin tam puan aldığı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Tekin, Diyarbakır’da tüm soruları doğru cevaplayan öğrenci sayısının 10 olduğunu ve bu öğrencilerin farklı okullarda eğitim gördüğünü açıkladı. Ayrıca Bursa’da 20 öğrencinin tam puan aldığını ifade eden Tekin, iddialarda adı geçen imam hatip okulunda ise tam puan alan öğrenci bulunmadığını söyledi.
Görüntü sızdırma iddialarına açıklama
Bakan Tekin, sınav soru kitapçığına ait olduğu öne sürülen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili de konuştu. Görüntülerin Milli Eğitim Bakanlığı’na ait orijinal metinler olmadığını ifade eden Tekin, sınav binalarına görüntü kaydedici cihaz sokulmasının kesinlikle yasak olduğunu vurguladı.
29 kişiye soruşturma açılmıştı
TRT Haber yayınına katılan Bakan Tekin, şaibe iddialarıyla ilgili 29 kişiye soruşturma açıldığını duyurmuştu. Tekin şunları söylemişti: "29 kişiyle ilgili soruşturma açıldı, okuldaki. Biz idari soruşturma yaparız, idari soruşturma neticesinde ilgiliye disiplin cezası uygulayabiliriz. İdari soruşturmanın sonucunda da eğer ceza davası açılması gereken bir durum varsa ceza davası da açılır. Ve ilgililer en ağır şekilde cezalandırılır."
CHP de şaibe iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
Kaynak:Haber Merkezi