Lütfü Savaş: Bakanlık kentsel dönüşüm için yazdığımız yazıya yanıt vermedi

Lütfü Savaş: Bakanlık kentsel dönüşüm için yazdığımız yazıya yanıt vermedi
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat'ta gerçekleşen yıkıcı depremlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz" dedi. Savaş, 17 Kasım 2021'te...

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat'ta gerçekleşen yıkıcı depremlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz" dedi. Savaş, 17 Kasım 2021'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kentsel dönüşümle ilgili yazdıkları yazıya yanıt alamadıklarını aktardı.

Savaş, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Savaş'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

2013'ten beri kentsel dönüşüm yapalım diyorum, 9 yıldır CHP'de belediye başkanlığı yapıyorum bana bir çivi bile çaktırmadılar.

Hangimiz hesap vereceksek verelim, suçumuz varsa istifa ederiz.

Bakanlık kentsel dönüşüm için yazdığımız yazıya yanıt vermedi. 2015'te yazdığımız yazıya da yanıt vermedi.

Bizim yıkılabilir dediğimiz yüzde 60'ı ya yıkıldı, ya acil yıkılması gerekiyor ya da ağır hasarlı pozisyona geldi.

"HATAY'IN İŞİNİ ANKARA'YA BIRAKIRSANIZ..."

Savaş, "Hiçbir şey yapamaz mıydınız?" sorusuna "Yapamazdım. Hatay'ın işini Ankara'ya bırakırsanız böyle olur" diyerek yanıt verdi.

"DEDİKLERİMİZ YAPILSAYDI EN AZ YARISI ÖLMEZDİ İNSANLARIN"

Savaş, "Hükümete sunduklarınız yapılsaydı, kentsel dönüşümü tamamlayasaydık ve Hatay'da deprem yine bu kadar büyük olsaydı, ne olurdu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"En az yarısı ölmezdi bu insanların."

NACİ GÖRÜR'DEN YORUM

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Savaş'ın açıklamaları üzerine şu mesajı paylaştı:

"Şu anda Halk TV’de Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay’da deprem öncesinde kenti güçlendirmek için çok hamle yaptıklarını ve gerekli desteği ve izini alamadıkları için başlayamadıklarını bile anlatıyor. Bu kadar insanımızı nasıl kaybettiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Acı, çok acı…"