Lütfü Savaş protestolara karşı kendini savundu: Bana 1 yapıldıysa Fahrettin Koca'ya 100 yapıldı

Lütfü Savaş protestolara karşı kendini savundu: Bana 1 yapıldıysa Fahrettin Koca'ya 100 yapıldı
CHP'nin yeniden aday göstermesi üzerine tepkilerin odağı haline gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, kendisine yönelik yapılan protestoların provokatif nitelikte olduğunu söyledi.Hatay’daki anma etkinliğinde...
CHP'nin yeniden aday göstermesi üzerine tepkilerin odağı haline gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, kendisine yönelik yapılan protestoların provokatif nitelikte olduğunu söyledi.

Hatay’daki anma etkinliğinde protesto edilen Lütfü Savaş, adaylıktan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Kendisine yönelik protestoları provokasyon olarak değerlendiren Lütfü Savaş, “Hatay’ı tehditlere asla teslim etmeyeceğim” diyerek tepkilerden geri adım atmadı.

Sözcü TV’ye katılan Lütfü Savaş, kendisi hakkında yapılan eleştirilere bir kez daha yanıt verdi.

Hatay’ın en önemli seçim bölgesi olduğunu belirten Savaş, “İktidar burayı almak istiyor. Anketlere bakıldığında alma şansları yok. Beni bu nedenle küçük göstermek istiyorlar” dedi.

"Sayın bakana daha büyük tepki gösterildi"

Savaş konuşmasında şöyle devam etti:

“Gazeteci arkadaşım beni arayarak tepki gösterileceği konusunda beni uyardı. Bunu ben biliyorsam devletin de önlem alması lazım. 250 kişi belli noktalara konulmuş ve belli kişiler tarafından yönlendirilmiş.

Hükümet üzerinden sayın bakana çok daha büyük tepki gösterildi. Bana 1 yapıldıysa sayın bakana 100 katı yapıldı. Ama bunu hiçbir televizyonda görmemiz mümkün olmadı.

Orada hem muhalefet var hem bakan var. Protokolün üstüne çakmak ve su şişeleri yağıyor. Doğru düzgün bir önlem alınmamıştı. Birisinin elinde bomba veya silah olsa çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.”