Malatya'da 3 deprem!

Malatya'da 3 deprem!
Malatya'da bir dakika arayla 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Aradan geçen yaklaşık 2 saatin ardından 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Prof. Dr....

Malatya'da bir dakika arayla 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Aradan geçen yaklaşık 2 saatin ardından 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin bir fay uzantısı yoluyla yaşanmış olabileceği ihtimaline dikkati çekti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 16.39'da merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremden bir dakika sonra yine aynı bölge, bu kez 4.5 büyüklüğündeki ikinci bir depremle sallandı. Daha sonra saat 18.18'de yine merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem daha meydana geldi.

İlk depremin derinliği 6,35, ikinci depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü. Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremler kısa süreli paniğe neden oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

​Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya, önceki akşam da 5.3 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

Prof. Naci Görür: "Bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok"

Depremin ardından açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlerin yaşanabileceğini ancak depremin olduğu noktada fay olmadığını belirtti. Görür, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün yine Malatya’da 4,3 ve 4,9 iki deprem var. Geçen günkü 5,2 ve 4,3 depremleri ile hemen hemen aynı yerler. Buralara stres transferi olabileceği dolayısıyla bu tür depremlerin beklenebileceğini sizlere belirtmiştim. Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok. Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?"