Mansur Yavaş: Silah bırakmadıkça Kandil'in tepesine füze yağacak

Mansur Yavaş: Silah bırakmadıkça Kandil'in tepesine füze yağacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Nevşehir'de düzenledikleri mitingde konuştu. Millet İttifakı'nın terörle ilişkilendirilmesine tepki gösteren Yavaş, Kandil...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Nevşehir'de düzenledikleri mitingde konuştu. Millet İttifakı'nın terörle ilişkilendirilmesine tepki gösteren Yavaş, Kandil silah bırakmadıkça kim konuşursa konuşsun kandilin tepesine füze yağacak. Ne Kürtleri ne Türkleri artık öldüremeyecekler" dedi.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İlk ay maaşı bile ödeyemez, dediler. İş başına geldik. İhalelerde kırım olmaya başladı. Elde ettiğimiz tasarruflarla birlikte eski dönemin 5 katrilyon borcunu sildik. Metro gelirlerimize el kondu. 1.7 milyar lira para kestiler. Ankara halkının cebinden alıp bakanlığa verdiler. Biz kazanmasaydık bunu yapacaklar mıydı?

SEÇİM BÖLGESİNDE AFAD KOLİLERİ

Osmaniye adayı sayın bakan AFAD'ın kolilerini almış seçim bölgesine götürüyor. Uzun yıllardır izledik. Ankara'da kamyonların arkasında 'Ankara Belediyesi Yardım Dağıtma Aracı' yazar, kapı kapı dağıtılırdı. İnsan onuru incitilirdi. Hemen o uygulamaya son verdik. Kart vermek suretiyle Ankara'da 5-6 bin bakkalın da kazanmasını sağladık, Ankara'daki insanlar gidiyor, çoluğunun çocuğunun ihtiyacını karşılıyor.

BEKA TEHDİDİ

Aslında şuan beka gerçekten tehlikede. Mülteciler işsizlik, pahalılık, enflasyon nedeniyle devletin bekası asıl şimdi tehlikede. Halktan koptular. İnsanlar istediğini alabiliyor mu şu pazarlara milletvekilleriyle bir gelsinler. Seçildik, beka gider dedikleri Mansur Yavaş onların söktükleri TC tabelasını taktı geriye. Birileri o tabelaların asılmasını istemiyordu da ondan rahatsız oluyorlardı. 

"KANDİL'İN TEPESİNE FÜZE YAĞACAK"

Kandil silah bırakmadıkça kim konuşursa konuşsun Kandil'in tepesine füze yağacak. Ne Kürtleri ne Türkleri öldüremeyecekler artık. Suriye operasyonları ne olacak diyorlar. Amerika ve Rusya YPG ve PKK’yı orada eğittiği sürece o operasyonlar durdurulmaz. PKK’nın görüşleri belli mi belli. Bayrakla Türklükle sorunları var. HÜDA-Par da aynı, ne farkı var?

"TCG ANADOLU SANKİ SEÇİM OTOBÜSÜ"

Anadolu Gemisi aslında F-35'ler için yapılmaya başlanmış. E F-35'leri Amerika vermiyor. O vermeyince İHA'ların SİHA'ların kullanılacağı şekle getirilmiş. Çok güzel olmuş, boşa gitmemiş. İstanbul'da epey bir sergilediler, şimdi Ege'den dolandırıyorlar. İmkan olsa buraya da getirecekler. Sanki bizim göz bebeğimiz, savunma sanayinin güzel bir ürünü değil, seçim otobüsü. Maalesef. Şimdiye kadar kimse devletin milli mallarını bu şekilde siyasete alet etmedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ GİBİ ÇANKAYA'YA YÜRÜYÜŞ

Sayın Genel Başkan'ıma hep söylüyorum, hiç bana cevap vermiyor. "Siz Adalet Yürüyüşü'nde İstanbul'a kadar yürüdünüz, Kızılay'dan Çankaya Köşkü'ne çok rahat yürürsünüz" diyorum. Hâlâ ses çıkartmıyor ama sizler de ısrar ederseniz hep birlikte Çankaya Köşkü'ne götürürüz.