Mansur yavaş: TOGG'u, TCG Anadolu'yu sanki devletin parasıyla yapmadılar da parti müzesine koyacaklar

Mansur yavaş: TOGG'u, TCG Anadolu'yu sanki devletin parasıyla yapmadılar da parti müzesine koyacaklar
Ankara Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Uşak'ta Millet Buluşması mitinginde konuştu. Yavaş, belediye başkanlığını devraldığında projelerinin engellendiğini söyledi, "TOGG...

Ankara Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Uşak'ta Millet Buluşması mitinginde konuştu. Yavaş, belediye başkanlığını devraldığında projelerinin engellendiğini söyledi, "TOGG ortada, Anadolu gemisi var. İHA’lar SİHA’lar var. Yapandan Allah razı olsun. Bunlar sanki devletin değil, devletin parasıyla yapılmadı da partinin müzesine koyacaklar. Merak etmesinler milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez. Gevezelerin boş laflarına inanmayın. Ne bebek katilleri serbest kalır bu ülke de ne teröristler çıkarılır. Daha da iddialı konuşuyorum, onları çıkarırsanız yine siz çıkarırsınız" dedi.

Yavaş'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

31 mart akşamı bekledik ki sayın Cumhurbaşkanı balkona çıkacak, diyecek ki "Yeni belediye başkanları iş başına geldi. Biz bundan sonra yerel yönetim iktidar ayırmadan hep birlikte çalışacağız." Ama duymadık, tam tersine "Bunlar topal ördek" sözleriyle karşılaştık ve engellemeler başladı. Sayın Erdoğan 1994 yılında belediye başkanı seçildiğinde belediye meclisinde azınlıktı. Kimse kendisine o muameleyi yapmadı. 

"ANKARALILARDAN 1,6 MİLYON LİRA ÇALDIRLAR"

8 Nisan’da devraldık, 28 Nisan’da bir kararname. Eski belediye başkanının yapamayıp devrettiği metroları ulaştırma bakanı yapmış, onun parasını bizden alacak. Bizden önceki sözleşmeye göre bilet gelirinin belli bir yüzdesini alacaklar. Bu sözleşme devam etseydi 4 yılda bizden neredeyse 10 milyon lira para çıkmış olacaktı. Ama 28 Nisan’da bir CB kararnamesi bundan sonra bütçenin yüzde 5’ini alarak tahsil edeceğiz dediler. Ankara halkının cebinden tam 1,6 milyon lirayı çalmış oldular. Çevre bakanlığından da 1 milyar lira alacağımız var. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızdan isteyeceğiz. 

"BU AYIN TERÖRİSTİ KASAPLAR"

Sayın Soylu’ya göre dağlarda 80 tane terörist kaldı. Fakat 2018’den beri o kadar çok terörist ilan ettiler ki. Bu arkadaşların hiçbir zaman suçu olmaz. Ya Avrupa, ya Amerika, ya cehape zihniyeti. Bu ay da rekabet kurumu kasaplar ve et tüccarları arasında inceleme yaptı. Demek ki bu ayın teröristi de kasaplar. Kabul edin yönetemiyorsunuz. Bir gün de deyin ki şurada yanlış yaptım, düzelteceğim.

"İSTANBUL HALKI İMAMOĞLU'NU SEÇTİ, ONLAR SİSİ İLE TOKALAŞTI"

PKK’lıları işe dolduracak, sayaçları DHKP-C’liler okuyacak. Bir baktılar ki öyle bir şey yok. TC tabelaları asıldı. Gitmekte olan beka yerine çakıldı. İstanbul seçimini iptal ettiler. Artık beka lafı edilmedi çünkü hiçbir belediyede beka sorunu olmadı. Bu defa ağız değiştirdiler. İstanbul düşerse Kudüs, Mekke düşer dediler. Hiçbir şey olmadı. Gene olmayacak. Türkiye’de 14 Mayıs’tan sonra değişim yaşanacak ve Türkiye daha da güçlenecek. Hatta şunu yaptılar, “Mursi’yi mi seçeceksiniz, Sisi’yi mi seçeceksiniz?” dediler. İstanbul halkı sayın Ekrem İmamoğlu’nu seçti fakat kendileri gitti Sisi ile tokalaştı.

"TOGG'U SANKİ DEVLETİN PARASIYLA YAPMADILAR DA PARTİNİN MÜZESİNE KAYACAKLAR"

TOGG ortada, Anadolu gemisi var. İHA’lar SİHA’lar var. Yapandan Allah razı olsun. Bunlar sanki devletin değil, devletin parasıyla yapılmadı da partinin müzesine koyacaklar. Merak etmesinler milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez. Gevezelerin boş laflarına inanmayın. Ne bebek katilleri serbest kalır bu ülke de ne teröristler çıkarılır. Daha da iddialı konuşuyorum, onları çıkarırsanız yine siz çıkarırsınız.