Mansur Yavaş'tan "şampanya" hatırlatması: Bir bakan içip içip sızmış...

Mansur Yavaş'tan "şampanya" hatırlatması: Bir bakan içip içip sızmış...
İzmir'de Millet İttifakı'nın düzenlediği mitinge katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı Mansur Yavaş konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "seccade-şampanya" ifadelerine tepki gösteren...

İzmir'de Millet İttifakı'nın düzenlediği mitinge katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı Mansur Yavaş konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "seccade-şampanya" ifadelerine tepki gösteren Yavaş, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın bakanlık döneminde çekilen bir fotoğrafını hatırlatarak "Uçakta bir tane fotoğraf var, şampanyayı çekip çekip sızmış. Ona tek kelime söz ettiğini duydunuz mu? Her cuma günü Google'dan ayet bulup sallıyoruz diyen var ya, ona tek kelime etti mi? Ayrıca onu büyükelçi yaptılar" dedi.

Yavaş'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Normal seçimi unuttuk. Partilerin fikirde yarıştığı dönem bitti artık. Seçime giriyoruz, sürekli üstümüze bir şeyler sallamaya başlıyorlar. Söyleyecek sözleri kalmadığı için sürekli suçluyorlar. Biz bu nefret dilini yok edeceğiz. Yuh çekip nefesinizi dahi yormayın. Diyorlar ki biz kaybedersek darbe olacak... Bu tehditvari konuşmaları millet artık dinlemiyor. Biz kaybedersek darbe olur diyorlar. Kardeşim biz size kaybettirmek için buraya geldik, bundan daha doğal ne var? Başaramadınız. Anketleri gördükçe saçmalamaya devam ediyorlar.

"21 YIL SONRA DURUMUNUZ NASIL, SERVETİNİZ NASIL?"

Siz ilk iktidara geldiğiniz zaman bir lokma bir hırka diye geldiniz. 21 yıl sonra durumunuz nasıl, servetiniz nasıl? Onları bilmem ama halkın fakirleştiği kesin. Ev sahibiyle kiracılar boğuşuyor, öğrenciler nasıl okuyacağını düşünüyor. Ülke, mülteci deposu olmuş, sınırlar delik deşik olmuş, ‘siz teröristsiniz' En son söyledikleri laf, ‘bu adamlara devlet mi teslim edilir?' Sayın genel başkanımız en az 27,5 yıl kamu hizmetinde, devlette çalışmış, kaç yıldır da siyaset yapılır. Bu adamlara devlet teslim edilir mi denilenlerin içerisinde, kendilerinin seçtiği 21 yıl bu devlete, cumhuriyetimize başbakanlık yapmış insan var. Ayrıca 5,5 yıl Dışişleri Bakanlığı yapmış. Sayın Babacan 13,5 yıl hem Dışişleri, hem başbakan yardımcılığı, hem de bakanlık yapmış. 'Bu adamlara devlet teslim edilir mi?' diyorlar.

EGEMEN BAĞIŞ GÖNDERMESİ

Biz seçimi kazandığımız akşam otobüsün üzerinde şunu söyledik. Asla zafer kazanmış saymıyoruz, çünkü bize oy vermeyenler düşmanımız değil. Sabah gittik şükür namazımızı kıldık. Siz bizi ne sanıyorsunuz? Şimdi şampanya ile kutlayanlar deyince ne geliyor. Uçakta bir tane fotoğraf var, şampanyayı çekip çekip sızmış. Ona tek kelime söz ettiğini duydunuz mu? Her cuma günü Google'dan ayet bulup sallıyoruz diyen var ya, ona tek kelime etti mi? Ayrıca onu büyükelçi yaptılar.