Marmaray'daki kavgada kimsenin konuşmadığı genç kadın şikâyetçi oldu

Marmaray'daki kavgada kimsenin konuşmadığı genç kadın şikâyetçi oldu
Türkiye'nin gündemine oturan İstanbul'da Marmaray'daki yumruklu saldırıda yeni bir gelişme yaşandı. Yumruklu saldırıdan önce baba tarafından hakarete maruz kaldığını iddia eden 18 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız şikâyetçi oldu.

Gazete Pencere- İstanbul Maltepe'de, iki çocuğuyla Marmaray'a binen baba Deniz Eroğlu çıkan tartışmada iki kişinin saldırısına uğramıştı. Yumruklu saldırıda baba Eroğlu'nun burnu kırılmıştı. O anlara tanık olan çocuklar korku dolu anlar yaşamıştı.

Türkiye'nin gündemine oturan saldırıda yeni bir gelişme yaşandı.

Maltepe'deki dehşete düşüren olay, 30 Mayıs'ta saat 16.45 sıralarında Marmaray Süreyyapaşa İstasyonu’nda meydana geldi.

İki çocuğuyla birlikte seyahat eden Deniz Eroğlu ile bir kadın yolcu arasında yer verme meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmaya iki yolcu daha dahil olunca ortalık karıştı. İki erkek yolcunun yumruklu saldırısına uğradı.

Burnu kırılan Deniz Eroğlu iki çocuğuyla Maltepe ilçesi Yalı Mahallesi Süreyya Plajı Tren İstasyonu'nda Marmaray'dan indi.

Tarafların istasyonda yeniden kavga etmesi üzerine araya güvenlikçiler girerken korkan çocukları diğer yolcular sakinleştirmeye çalıştı.

Baba Deniz Eroğlu'nun şikayeti üzerine haklarında "kasten yaralama" suçundan işlem başlatılan şüpheliler İ.A. (22) ve E.D. (50) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen İ.A. serbest bırakıldı.

Diğer şüpheli E.D., emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten yaralama" suçuyla sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

"Genç kadına çıkıştı, söylenmeye devam etti"

O anları gazeteci Fuat Kozluklu cep telefonuyla kaydetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaşananları aktaran Kozluklu şu ifadelere yer verdi: "Mesele görüntülerde izlenenden ibaret değildir. Öncesinde olanları anlatmak gerekiyor. İki çocuğuyla Marmaray vagonuna sanırım Erenköy ya da Bostancı’dan binen beyefendi, kapının kenarında duran ve telefonla konuşan genç hanımefendiye, 'niye burada duruyorsun, çocuklarımla girmeye çalışıyorum, zorlandılar. Ya ayakları takılıp sıkışıp düşselerdi' diyerek çıkıştı. Genç kız 'affedersiniz' karşılığını verdi, özür diledi. Oysa vagona biniş kapısının ortasından rahatlıkla girilebiliyordu.

Burnu kırılan beyefendi vagona bindikten ve kapılar kapandıktan sonra söylenmeye devam etti. Dakikalarca sürdü bu durum. Sanırım 5-6 dakika... Kapıda duran hanımefendi de ağlamaya başladı. Bunu gören yolcular adama 'yeter yahu susun, kapatın konuyu' diye uyarıda bulundu. Ne yazık ki çocuklarının elini tutan adam susmadı, söylenmeye devam etti. Olayın müştekisi durumuna düşen iki kişi de ağlayan genç kızın durumundan hareketle 'yeter artık ulan, ne bu kadar büyüttün be' gibi sözlerle adama doğru yürüdü. Ben de cep telefonumun kamerasını açıp kayda başladım. Tutuklanan kişi, çocuklu babaya Marmaray durağa yaklaştığı sırada 'çık dışarı' dedi ve yumruk atıp vagondan indi. Marmaray hareket etti. Diğer genç de söylenerek burnu kırılan adama yanaştı ve onu ittirdi. Taraflar Süreyya Plajı durağında indi."

Vali Gül'den sosyal medya uyarısı

İstanbul Valisi Davut Gül, Marmaray'da çocuklarının yanında yumruklu saldırıya uğrayan Deniz Eroğlu olayı hakkında açıklama yaptı. Vali Gül, saldırganın kimlik ve adres bilgilerinin ifşa olması hakkında "Suç işleyene cezayı devlet verir. Adaletin yeri sosyal medya değil, mahkeme salonlarıdır. Devlet sosyal medyadan yönetilmez" dedi.

Vali Gül, paylaşımında şunları kaydetti: "Her suçu sosyal medyada teşhir etmek, kişileri açıkça hedef göstermek ve linç kültürünü körüklemek, kamu düzenini zedeler, toplum vicdanını yaralar ve aynı zamanda hukuki ve vicdani sorumluluk doğurur. Suç işleyene cezayı devlet verir. Adaletin yeri sosyal medya değil, mahkeme salonlarıdır. Devlet sosyal medyadan yönetilmez. Güvenlik, adalet ve kamu düzeni, kişisel tepkilerle değil, anayasal kurumlar eliyle sağlanır. Toplumsal huzuru korumak hepimizin ortak görevidir. Sağduyu, sorumluluk ve hukuk devleti bilinciyle hareket etmek zorundayız."

HaberTürk'te yer alan habere göre, Deniz Eroğlu'nun bağırdığı 18 yaşındaki genç kadın da 'hakarete maruz kaldım, ağlatıldım' gerekçesiyle babadan şikayetçi oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar