MEB meslek liselerinde uygulanacak müfredat için patronlardan görüş alıyor

MEB meslek liselerinde uygulanacak müfredat için patronlardan görüş alıyor
Milli Eğitim Bakanlığı meslek lisesi programları için taslak öncesinde patronlardan görüş alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tartışmalı müfredattan sonra bu kez de meslek lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) müfredatını yenileme kararı aldı.

Bakanlık yine kamuoyu tarafından sürekli eleştirilerilen MESEM’ler için patronlardan görüş alıyor.

Kısa Dalga’dan Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; meslek liselerinin müfredatının yenilenmesi çalışmaları, Bakanlığın "kesintisiz devam eden çalışmalarından biri."

Yeni müfredat ile "Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarının tamamının dijital ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere çağın gereklerine uygun bilgi, beceri, tutum ve davranışlar ile demokratik anlayış ve milli şuura sahip şahsiyetli ve üretken öğrenciler yetiştirmek" hedefleniyor.

2025’i bulabilir

Güncelleştirme ve geliştirme çalışmalarının 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Patronlara sordular

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün müfredat güncelleme ve geliştirme çalışmalarının veriye dayalı olması amacıyla iki farklı anket hazırladığı öğrenildi.

Buna göre Bakanlık; Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde (MESEM) görev yapan bütün atölye ve laboratuvar öğretmenleri arasında anket yapıyor.

Bir anketi de "iş piyasası" için hazırlayan bakanlık, beceri eğitimi kapsamında işyerlerini ziyaret eden öğretmenlerin işyeri sahipleri arasında da anket yapmasını istiyor. Anketlerin 24 Haziran'a kadar doldurulması ve verilerin sisteme girilmesi gerekiyor.

Yeni müfredat çalışmaları kapsamında işverenlere yöneltilen sorulardan bazıları şöyle:

. "Mesleki eğitim müfredatında beğendiğiniz hususlar nelerdir?”

. "Mesleki eğitim müfredatında düzeltilmesi/geliştirilmesi gereken hususlar nelerdir?"

. "İşyerinizde beceri eğitimi ya da staj gören ve çalışan meslek lisesi öğrencilerimizin öne çıkan mesleki yeterlilikleri nelerdir?"

. "İşyerinizde beceri eğitimi ya da staj gören ve çalışan meslek lisesi öğrencilerimizin geliştirilmesi gereken mesleki yeterlilikleri nelerdir?"

. "Mesleki eğitim müfredatında ve eğitim materyallerinde içerik oluşturma / geliştirme süreçlerine hangi katkıları sağlayabilirsiniz?"

Öne Çıkanlar