Meclis Başkanı Şentop: Milletvekili seçilen bakanlar yemin etmediği sürece görevine devam edebilir

Meclis Başkanı Şentop: Milletvekili seçilen bakanlar yemin etmediği sürece görevine devam edebilir
Seçim sonrasında Milletvekili olan bakanların henüz görevlerinden istifa etmemesi tartışma konusu yaratırken, Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.Duruma ilişkin "yemin" vurgusu yapan Şentop "Mevcut...

Seçim sonrasında Milletvekili olan bakanların henüz görevlerinden istifa etmemesi tartışma konusu yaratırken, Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Duruma ilişkin "yemin" vurgusu yapan Şentop "Mevcut bakanlar yani seçilmiş vekillerin göreve başlamak için yemin etmek gerekiyor. Sıfatların birleşmesi aldatıcı! Bakanlar, yeni kabine oluşana kadar yemin etmezse görevlerine devam edebilir..." açıklamasını yaptı.

Şentop "Bir taraftan seçime yönelik bir gündem işlerken bir taraftan da Türkiye'nin kurumları görevlerine devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın görevi de ediyor. Yeni seçilen meclis, göreve başlayana kadar mevcut meclisin görevi devam ediyor. Yapılacak işler var. YSK'nın sonuçları ilanına bağlı şekilde, benim kanaatim meclis 28 Mayıs'tan sonra toplanır. Haziran başına da kalmaz." dedi.