Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edilmedi
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un suç örgütü kurma, cinsel saldırı ve uyuşturucu suçlarından cezalandırılması istenen iddianame, mahkeme tarafından savcılığa geri gönderildi.
GAZETE PENCERE - Habertürk'ün eski genel yayın yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un "suç örgütü kurma ve yönetme", "nitelikli cinsel saldırı", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma" suçlarından cezalandırılması istenilen iddianame kabul edilmedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “uyuşturucu” soruşturmasında Aralık 2025’te gözaltına alınan ve tutuklanan Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz ve Ufuk Tetik’in de aralarında yer aldığı 8 kişi hakkındaki iddianame 20 Mayıs’ta tamamlandı ve 19. Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre, iddianame mahkemeden geri döndü. Mehmet Akif Ersoy’un suç örgütü kurma ve yönetme, nitelikli cinsel saldırı (11 kez), uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma suçlarından cezalandırılması talep edilen iddianame, savcılığa iade edildi.
Avukatlar, dosyada gizlilik kararı olması nedeniyle kararın kendileriyle paylaşılmadığını; iade kararının gerekçesinin de henüz öğrenilemediğini aktardı.
Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi