Mehmet Tezkan: Başörtülü, seküler, milliyetçi, muhafazakâr 25 milyon seçmen "çıkarsız" bir araya geldi ama…

Mehmet Tezkan: Başörtülü, seküler, milliyetçi, muhafazakâr 25 milyon seçmen "çıkarsız" bir araya geldi ama…
Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugün yayımlanan "Muhalefet 'çıkarsız’ koalisyon kuramadığı için seçimi kaybetti" başlıklı yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim tartışmalarına değindiği dünkü...

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugün yayımlanan "Muhalefet 'çıkarsız’ koalisyon kuramadığı için seçimi kaybetti" başlıklı yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim tartışmalarına değindiği dünkü grup konuşmasında 25 milyon seçmenin birleşmesi vurgusu yapmasını değerlendirdi. Tezkan, "25 milyon seçmenin değişim için çıkarsız koalisyon kurduğu… Bir araya geldiği doğru… Başörtülü, örtüsüz, seküler, İslamcı, milliyetçi, muhafazakar, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, sağcısı solcusu 25 milyon seçmen ’çıkarsız’ bir araya geldi ama… Millet İttifakı gelemedi… Aslında muhalefetin tümü gelemedi… Onlar kaybetti bedelini seçmen ödeyecek…" ifadelerini kullandı.

Tezkan, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Siyasetçilerin halkla teması yok. Halkın içine giriyorlar girmesine ama onlar konuşuyor halk dinliyor. Halkı dinleyen siyasetçiler var ama halk da ‘ayıp olur’ diye içinden geceni söylemiyor… Siyaset kurumu ile seçmen arasında, halk arasındaki zincirin bir halkası koptu. İki uç arasında iletişim sağlayacak mekanizma bozuldu… Zincirin o halkası sivil toplum kuruluşlarıydı. Onlar köprü görevi görürdü. Toplumun nabzını siyaset kurumuna iletirdi. Sivil toplum baskılandı, ezildi, sesini duyuramaz hale getirildi.

Millet İttifakı 1 Şubat tarihinden sonraki karar ve söylemlerinin seçmen üzerindeki etkisini ölçemediği için… Milletvekili listelerine gömüldüğü için… Halkı anlamaya çalışacak kanalları olmadığı için seçimi kaybetti…

Başörtülü, örtüsüz, seküler, İslamcı, milliyetçi, muhafazakar, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, sağcısı solcusu 25 milyon seçmen ’çıkarsız’ bir araya geldi ama… Millet İttifakı gelemedi… Aslında muhalefetin tümü gelemedi… HDP ile TİP bile milletvekilliği pazarlığına oturdu. İkisi de kaybetti.

Daha ne olsun…

Onlar kaybetti bedelini seçmen ödeyecek…"