Mersin'de bir polis memuru intihar etti

Mersin'de bir polis memuru intihar etti
Mersin Tem Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli, evli ve 1 çocuk sahibi olan polis memuru Efe Önsel, Silifke Boğsak sahiline giderek intihar etti.MHP MYK Üyesi Koray Önsel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Amcamın...
Mersin Tem Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli, evli ve 1 çocuk sahibi olan polis memuru Efe Önsel, Silifke Boğsak sahiline giderek intihar etti.

MHP MYK Üyesi Koray Önsel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Amcamın oğlu, aslan kardeşim Efe ÖNSEL Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride bıraktığı kederli ailesine ve sevenlerine sabır versin.

Cenazesi 8 Ocak Pazartesi (bugün) ikindi namazına müteakip İstanbul / Başıbüyük Merkez Camiinden kaldırılıp, Başıbüyük Mezarlığı’na defnedilecektir." dedi.

CHP'li Murat Bakan'ın sözleri yeniden gündem oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan daha önce TBMM'de bütçe teklifi üzerine yaptığı konuşmada, "Ben buradan Türk jandarmasına, polisine seslenmek istiyorum: Kardeşlerim, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, CHP Genel Merkezinde bir odanız var. Sizin sorunlarınızı dinleyen, çözüm önerilerinizi bilen bir kardeşiniz var. Polis intiharları, jandarma intiharları bitirilebilir. Yani bunun neden olduğunu da biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Polisin intihar edeceği değil emekli olacağı, çocuklarının mürüvvetini göreceği bir koşul yaratılabilir. Polis ve jandarmaya dünyadaki örneklerine uygun olarak sendika kurmasına izin verilebilir. Fildişi Sahili’nde polis sendikası var, Nijer’de sendika var, Avrupa'nın tamamında polis sendikası var; Türkiye'de yok. Sendika polisin ekonomik, sosyal, kültürel, ekolojik haklarını savunur, her tür sıkıntısında polisin yanında olur. İkinci şark zulmü kalkmalıdır, kalkabilir; uyulmayan genelgenin uyulmasının sağlanması gerekir, çakma 12/36 yerine, 12/36’ya dönülmelidir; tüm atama, tayin, terfilerini liyakate göre yapılması gerekir; PAEM ve POMEM’de mülakat şeffaf olmalıdır. Polisin, jandarmanın sorunları çözülebilir. Polis ve jandarma kardeşlerime söylüyorum: Biz derdinizle dertleniyoruz, bu işin takipçisi olacağız, sizin hakkınızı biz savunacağız." demişti.