Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı sonrası Süper Lig hakemlerinden ortak açıklama: Kararımızı açıklayacağız

Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı sonrası Süper Lig hakemlerinden ortak açıklama: Kararımızı açıklayacağız
Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Fahri Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirdi. Hakemler,...

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Fahri Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirdi. Hakemler, Meler'in tedavi gördüğü hastanede açıklama yaptı. Açıklamada konuşan hakem Arda Kardeşler, "Şu anda hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok! Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda bir araya gelerek kendisi ile birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile alacağımız kararları tekrar sizlere açıklayacağız" dedi.

Açıklamada konuşan Mete Kalkavan ise şunları söyledi:

"Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi korkmaları değil mesleklerine olan saygılarıdır. Ama bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize olan saygı resmen bize karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşup, ailesine ulaşmasıdır. Sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların takipçisi ve mücadelecisi olacağız"