MHP’li Yıldız’dan 'Nevruz' teklifi: 'Resmi bayram ilan edelim'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Nevruz'un resmi bayram olması için tüm partilere çağrı yaparken, MHP'nin bu konuda öncülük edebileceğini söyledi.
GAZETE PENCERE - MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Kürt sorununun çözümü için başlatılan sürece dair değerlendirmelerde bulundu.
Habertürk'ten Mahir Kılıç'a konuşan Yıldız, toplumda büyük bir beklentinin var olduğunu belirterek, "Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bir rapor hazırladı. Rapora göre 2 kısımda düzenleme yapılmak zorunda. Bir 'teyide muhtaç' dediğimiz bölüm; 6. Bölüm. İki de 7. bölüm yani demokratikleşme bölümü. Terör, terörist terör örgütüyle ilgili tüm düzenlemelerde 'teyide muhtaç' durumu söz konusu. Yani örgüt lağvedilmiş, tüm silahlar toplatılmış. Bu eşik aşıldıktan sonra terörle ilgili düzenlemeler süratle yapılacaktır. Müstakil ve geçici mahiyette yasa sadece feshedilmiş, silah bırakmış örgütü kapsar" ifadelerini kullandı.
TCK'nın 221'inci maddesini hatırlatan Yıldız: "Aslında bizim TCK'nın 221. maddesi silahlı terör örgütü üyesi ama suça karışmamış, eylemi yoksa örgütten kendiliğinden ayrılıp geldiği zaman zaten bir cezasızlık durumu var. Önce bir denetimli serbestlik arkadan da takipsizlik kararı verilebiliyor. Şimdi örgüt üyesi, suça karışmış örgüt üyesi, yurt dışına kaçmış örgüt üyeleri, cezaevinde bulunan hükümlü örgüt üyeleriyle ilgili bir düzenleme yapılması şart" diye konuştu.
"MESELA KAYYUM UYGULAMASI, ONU YAPABİLİRİZ"
Demokratikleşme konusunda atılması beklenen adımlara dair Yıldız, "Bunlar teyide muhtaç değil, beklememize gerek yok. Hemen önümüzdeki günlerde bazı uygulamalar yapılabilir. Mesela kayyum uygulaması. O önemli, onu yapabiliriz. Genel başkanımız sık sık dile getirdi" dedi.
"AİHM, AYM KARARLARINA UYULMASI GEREKİR"
AİHM kararları var bunlara behemehal uyulması gerekir. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması gerekir. Türkiye bazı şeyleri hak etmiyor bunları hemen yapabiliriz. Demokratikleşmenin önünde engel yok. Bunun için bir beklemeye teyit mekanizmasına bir habere ihtiyaç yok.
NEVRUZ RESMİ BAYRAM OLABİLİR, MHP ÖNCÜLÜK EDER
Nevruz'un resmi bayram olabileceğini kaydeden Yıldız, "'Her 21 Mart'ta acaba olay mı olacak, kötü şeyler mi meydana gelecek, polis ve vatandaş karşı karşıya mı düşecek?' diye endişe içindeyken bu kez çok şükür kardeşlik içinde şarkılarla türkülerle yani Türk’ün bayramını Nevruz'u kutladık. Nevruz'u bayram haline getirebiliriz. Tüm grupların partilerin imza verebileceği bir öneri, MHP öncülük eder. Nevruz'un resmi bayramı olması için kanun teklifi hazırlarız diğer partilerin imzasına açarız müşterek verebiliriz" diye konuştu.
Yıldız, "Umarım Meclis Başkanı bizi, koordinatörleri davet eder, yapacağımız işleri sıralayabiliriz" dedi.
İnfaz Yasası'nda yapılması tartışılan değişiklikler için de Yıldız, "Ben hep söylerim bizim infaz yasamız toplum da kabul etti yamalı bohçaya dönmüştür. Bizim elbirliğiyle sil baştan bir infaz yasası yapmamız lazım. Bu büyük bir ihtiyaç" dedi.
Kaynak:Habertürk