Anlaşma sağlandı: 4 parti CHP çatısı altında seçime giriyor

Anlaşma sağlandı: 4 parti CHP çatısı altında seçime giriyor
CHP kurmaylarının, Saadet, Gelecek ve DEVA ile yürüttüğü görüşmeler tamamlandı.Gazete Pencere’nin edindiği bilgiye göre, partiler arasında uzlaşma sağlandı. Seçime Demokrat, Gelecek, Saadet ve DEVA, CHP listelerinden seçime...

CHP kurmaylarının, Saadet, Gelecek ve DEVA ile yürüttüğü görüşmeler tamamlandı.

Gazete Pencere’nin edindiği bilgiye göre, partiler arasında uzlaşma sağlandı. Seçime Demokrat, Gelecek, Saadet ve DEVA, CHP listelerinden seçime girecek. Partiler, bu yöndeki protokolü saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek.

CHP; Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’ne her birine 10’un altında olmak üzere, toplamda "seçilebilecek yerden" 30 kontenjan önermiş, görüşmeler bu teklif üzerinden yürütülmüştü. Gazete Pencere'nin edindiği bilgiye göre, bu dört partiyle eşit sayıda kontenjan üzerinden müzakereler yürütüldü. Şimdilik, seçime CHP listelerinden girme yönünde bir anlaşmaya varıldı. Dört parti, CHP'nin önerdiği sayıyı yükseltmek için görüşmeleri sürdürüyor. Tam anlaşma sağlandığında ortak liste pazar günü saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.