Millet İttifakı’nda çatı tamam, sıra kontenjanlarda

Millet İttifakı’nda çatı tamam, sıra kontenjanlarda
Gazete Pencere - İYİ Parti’nin kendi logosu ve kendi listesiyle seçime girme kararının ardından gözler, Demokrat, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’ne çevrilmişti. Anlaşma sağlandığı ve daha fazla sayıda milletvekili çıkarabilmek...

Gazete Pencere - İYİ Parti’nin kendi logosu ve kendi listesiyle seçime girme kararının ardından gözler, Demokrat, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’ne çevrilmişti. Anlaşma sağlandığı ve daha fazla sayıda milletvekili çıkarabilmek için bu 4 parti, seçime CHP listelerinden girmeye "evet" dedi. Şimdi bu partiler ile CHP arasında kontenjan görüşmeleri yapılıyor. CHP, 4 partiye 25-30 arasında kontenjan önerirken, seçime kendi logosuyla girme kararı alan İYİ Parti ile CHP arasında da 15 ilde ortak liste görüşmeleri yapılıyor.

Millet İttifakı’nda, seçime CHP listesinden girme kararını ilk veren Demokrat Parti oldu. Saadet ve Gelecek Partisi de bu teklife sıcak bakıyordu. Görüşmeler DEVA’nın kendi logosu ile seçime girme ısrarından dolayı Cuma akşamı saat 16.00’ya kadar sürdü. Amaç, güç birliği sağlayıp, daha fazla milletvekili çıkartabilmekti.

CHP + 4 PARTİ TEK LİSTE

Parti kurmaylarının müzakerelerinde seçime CHP listesinden girme konusunda anlaşma sağlanınca, parti temsilcileri Yüksek Seçim Kurulu’na İttifak Protokolü’ne ek bir protokol sundu. Protokol saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

4 parti seçime CHP listesinden gireceği için oy pusulasında Millet İttifakı bölümünde sadece CHP ile İYİ Parti’nin logosu yer alacak.

CHP 30 KONTENJAN ÖNERDİ, MÜZAKERE SÜRÜYOR

CHP, 4 partiye toplamda en fazla 30 kontenjan önerdi. Şimdilik CHP listesinden seçime girme konusunda anlaşma sağlandı. Şimdilik her partiye eşit sayıda kontenjan verilmesi konusunda da anlaşma sağlanmış görünüyor. 4 parti, CHP’nin 30 kişilik kontenjanı arttırmasını istiyor. Sayıda da anlaşıldığında, bu kez hangi ilde, hangi partiye, kaçıncı sıra adaylığı verileceği tartışılacak.

İYİ PARTİ İLE 15 İLDE ORTAK LİSTE MÜZAKERESİ

CHP ile 4 parti son rötuşları yaparken, İYİ Parti ile CHP arasında da kaç ilde ortak liste yapılacağı tartışılıyor. Edinilen bilgiye göre, İYİ Partililer Van, Malatya, Hakkari, Bartın, Tunceli, Bingöl ve Muş’ta CHP listelerinden aday gösterilecek. Buna karşılık Çorum, Yozgat, Adıyaman, Gümüşhane, Bayburt, Çankırı, Aksaray ve Bitlis’te ise CHP'liler İYİ Parti listelerinden seçime girecek.