Millet İttifakı’ndaki liste trafiğinde sona gelindi

Millet İttifakı’ndaki liste trafiğinde sona gelindi
Gazete Pencere - Partilerin milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunmaları için son tarih olan 9 Nisan günü yaklaşırken, Millet İttifakı’nda da listelerin ortaklaştırılması için yoğun görüşme trafiği...

Gazete Pencere - Partilerin milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunmaları için son tarih olan 9 Nisan günü yaklaşırken, Millet İttifakı’nda da listelerin ortaklaştırılması için yoğun görüşme trafiği yaşanıyor.

Daha önce kendi logolarıyla girme kararlılığını açıklayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile listelerde ortaklaşmak için görüşmeler sürüyor.

DEVA Partili üst düzey bir kurmay, görüşmelerin sürdüğünü ancak henüz mutabık kalınmış bir durumun olmadığını aktardı. Aynı kurmay, liste formülünde en fazla milletvekili çıkarma seçeneği için çalışıldığını belirtti.

Görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda 81 il 87 bölgede DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) adayları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinde aday gösterilecek.

Liste formülü için partilerin kurmayları arasında yoğun trafiğin sürdüğü öğrenilirken, görüşmelerde sona gelindiği belirtildi.

Esas hedef Meclis çoğunluğu

DEVA Partili bir başka kurmay ise kesin kazanacak aday sayısı ile ilgili bir taleplerinin olmadığını, esas hedeflerinin Meclis çoğunluğunu sağlamak için en doğru formülü hayata geçirmek olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle de daha önce alınmış olan seçimlere kendi amblemiyle ittifak çatısı altında girme kararı yeniden gözden geçirildi.

YSK’nın seçimlere katılmayacak partilerin geri çekilmesi için belirlediği süre bugün saat 17.00’de doluyor.

Ortak liste konusundaki arayış kapsamında beş parti arasındaki görüşme trafiği dünden bu yana üst seviyeye çıktı.

Gelecek Partisi’nin üst düzey kurmayları dün akşam saatlerinden bu yana partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ankara’daki konutunda çalışmasını sürdürüyor. Öte yandan dün gece liderler arasında da bir telefon görüşme trafiği yaşandı.

Sabah saatlerinde ortaya çıkan bu durumun nedeni ise liderlerin gün içerisindeki yoğun programlarıydı. Bu nedenle Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan arasında gece saatlerinde görüşmeler yapıldı.

Bu görüşmelerden sonra liderler, kurmaylarıyla çalışmasını şu saatlerde de sürdürüyor.

İttifak partilerin yetkililerinden alınan bilgilere göre, dört partinin CHP listelerinden seçimlere katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak listelerde yer alacak isimler ve partilere verilecek kontenjanlar için de çalışmalar devam ediyor.