Millet İttifakı'nın Ankara mitingine on binler akın etti

Millet İttifakı'nın Ankara mitingine on binler akın etti
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara mitingini bugün gerçekleştirdi.

14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala on binlerce kişi Millet İttifakı'nın mitingine akın etti. AKP'nin daha önce hiç miting yapmadığı Tandoğan Meydanı, tarihinin en büyük mitingine ev sahipliği yaptı. Miting alanını hıncahınç dolduran seçmenler, liderlerin konuşma yapacağı anı şarkılar söyleyerek bekledi.


Mitingin ilerleyen saatlerinde Ankara'da yoğun bir yağış başladı. Vatandaşlar yanında getirdikleri şemsiyelerle liderleri dinlemeye devam etti.

"HA BİRİNİN ÖZEL HAYATINI KAYDEDİP SİYASETEN KKULLANMIŞSINIZ, HA MONTAJ VİDEOLARI SAHNEDE GÖSTERMİŞSİNİZ"

Sahneye ilk çıkan isim Mansur Yavaş oldu. Yavaş şöyle konuştu:

FETÖ döneminde başlayan kaset furyaları yine konuşuluyor. Sayın Muharrem İnce’yle ilgili aynı şeyleri ortaya çıkardılar. Yıllardır Ankara’da sahte broşürler dağıtılır. Hiç fark etmiyor. Ha birinin özel hayatını kaydedip siyaseten kullanmışsınız ha da TV’lerde gördüğümüz gibi montaj videoları sahnede insanlara gösteriyorsunuz. Sizin hiçbir şeyden şikayet etme hakkınız yok. Açılım döneminde şehit olanların fotoğraflarıyla, şehit kanıyla siyaset yapıyorsunuz. Artık yeter. Bu ülkede nefret siyaseti ortadan kalkacak. 

Müslüman adam olmayan videoları değiştirip değiştirip halkını kandırır mı?

ALİ BABACAN DEPREMİ HATIRLATTI

Yavaş'ın ardından söz alan Ali Babacan, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlattı, "İlk 14 günün 9 günü deprem bölgesindeydim. Bizzat şahit oldum. Her yerde bana ilk 48 saat, 72 saat devlet yoktu dediler. Enkazları kendi ellerimizle kaldırdık dediler. Muhtarlar dedi ki enkazı kendi ellerimiz kanayarak kaldırdık. Cenazeleri kendimiz gömdük dediler. İnsanlar enkazın altında ya nefessizlikten ya donarak can verdi.

O ilk 48 saatte, 72 saate ne oldu? Niçin iş makinaları kapalı durdu? Silahlı Kuvvetler personeli niçin hemen sahaya çıkmadı? Cevap yok. İşin özünde tek kişilik sistemin yürümemesi var" şeklinde konuştu.

"BİR OY KILIÇDAROĞLU'NA BİR OY CHP'YE"

Birinci pusulada sayın Kılıçdaroğlu’nun isminin altına evet mührünü basacağız. İkinci pusulada da CHP logosunun altına DEVA için CHP diyeceğiz. Saadet için, Gelecek için, Demokrat Parti için CHP diyeceğiz. 

AKŞENER SAHNEYE GAZİ HÜSEYİN ÖZLÜK İLE ÇIKTI

Akşener, sahneye gazi Hüseyin Özlük ile çıktı. Akşener şöyle konuştu:

Bugün benim yanımda 1993 senesinde Şırnak kırsalında bir roket saldırısında gözlerini kaybetmiş, 94 yılından beri yol arkadaşlığı yaptığımız bir gazimiz var. Parti kurucumuz Hüseyin Özlük kardeşimiz. Çok şeyler dendi bize, çok ağır hakaretler edildi ama Hüseyin Özlük ve ona benzeyen kardeşlerim bizimle.

ÖZLÜK: MİLLET İTTİFAKI'NA DESTEK VERDİĞİMİZ İÇİN TERÖRİSTLİKLE YAFTALANDIK

"Ben bir Güneydoğu gazisiyim. Yanımda da birçok arkadaşım şehit oldu. Şehir, başkalarının çocukları yetim kalmasın diye kendi öz evlatlarını yetim bırakan kahramanlardır. Sadece Millet İttifakı’na destek verdiğimiz için terörist yaftasıyla yaftalandık. Oslo’da teröristler masaya oturup 10 maddeyi imzaladıklarını, çadır mahkemelerinde ben Türk Bayrağı altında yargılanmam diyen teröristleri görecekler. İmralı’da 3+1 ev, televizyon tahsis edileni görecekler. Gaffar Okkan’ı, Gonca Kuriş’i görecekler. Ama bilsinler ki bizden terörist olmaz. Bizden Ankara olur, İstanbul olur, Türkiye olur."

"KEMAL BEY CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK"

Akşener'in ardından konuşma yapan Karamollaoğlu, "sandıkta manevi bir patlama yaşanacak" dedi, şöyle konuştu:

İnşallah sandıkta manevi bir patlama meydana gelecek. Tek adam dönemi bitecek. Sn Cumhurbaşkanı 21 yıldır makamı işgal ediyor ama çözüm üretemiyor. Patinaj yapıyor. Biz yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Herkesin kendini emniyette hissettiği bir Türkiye istiyoruz. Bu ancak ahlaki ve manevi değerlerin ihyasıyla mümkün. Sadece gösterişle, insanlara hakaret ederek, insanları küfürle itham ederek Türkiye’ye huzur barış gelmez. Önce lisanına sahip olacaksın. Hak hukuk nedir bileceksin ama önce sen uyacaksın. 

Kemal Bey cumhurbaşkanımız olacak. Ben güveniyorum. Ama cumhurbaşkanı yardımcıları sıfatıyla da olsa bütün meseleleri istişare edeceğiz ve bu memleketi mutlaka ayağa kaldıracağız. 


İMAMOĞLU MİTİNGE ÇELİK YELEKLE ÇIKTI

Seçmenin ceketi çıkar sloganlarına kayıtsız kalamayan İmamoğlu ceketini diğer mitinglerde olduğu gibi yine çıkardı. İmamoğlu'nun gömleğinin içine çelik yelek giydiği fark edildi. İmamoğlu şöyle konuştu:

Bu akşam sağlığım daha önemli ama size söz bu kardeşiniz 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gömleğini kıvırmış, ceketini çıkarmış Çankaya’ya yürüyecek. 

SEÇİM GÜNÜ GÖREVLİ OLAN KAMU GÖREVLİLERİNE ÇAĞRI

Tüm kamu görevlilerine seslenmek istiyorum, değerli sandık görevlileri, hakimler, YSK üyeleri, emniyet görevlileri, kendisini hukuka karşı sorumlu hisseden tüm bürokratlar, bu milletin namus ve şerefini kendi namus ve şerefiniz bilip korumakla mükellefsiniz. Hukuk dışına bir milim bile çıkmayacağınıza inanıyorum. Kıymet bulacağınız tek yer, tek kişinin olduğu yer değil milletin gönlündeki yeriniz. O yeri muhafaza edin. Millet sizinledir. 

"TÜRKİYE'DEKİ SOYGUNU BİTİRECEĞİZ"

İmamoğlu'ndan sonra konuşan Gültekin Uysal, "Ankara’nın Moğol istilasından bu yana gördüğü en büyük yağma hareketini 2019 yılında Mansur Yavaş’la kaldırdınız. Şimdi Türkiye’nin üzerindeki soygunu bitireceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU: YABANCI BANKALARDA HESAP TUTAN DEVLET ADAMLARI BİR DAHA İKTİDARA GELEMEYECEK

Yabancı istilacılara, küffara 14 Mayıs’ta ülkeyi teslim etmeyeceklermiş. Sadece aziz milletimizin değil, bütün mazlum milletlerin sömürge karşıtı mücadelesine ışık tutan Gazi Mustafa Kemal’in Ankara’sından sesleniyorum. Yabancı bankalarda hesap tutan devlet adamları, başka bir devlet başkanının “aptal olma" dediği cumhurbaşkanları da bir daha iktidara gelemeyecek.

Sizler 15 Temmuz’un faili olan bir paşanın kardeşini Hollanda’ya büyükelçi atamadınız mı? 15 Temmuz'un faili diye suçladınız Birleşik Arap Emirlikleri’ne 3-5 dolar için el açmadınız mı? FETÖ okullarında okuyan damadınız Berat Albayrak’ı bu ülkeye bakan yapmadınız mı?

13. CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ

Daha önceki mitinglere kıyasla koruma sayısının artırıldığı görülen ve mitinge çelik yelek giyerek çıkan Kılıçdaroğlu, demokrasi sözü verdi:

Güzel ülkemizi bütün dünyaya demokrasiyi demokratik yollarla getiren bir ülke olarak tanıtacağız. Otoriter yönetimi gençler ve kadınlar değiştirecek.