Milli Tekvandocu Kübra Dağlı: Sporcuların cinsel yönelimini kenara bırakıp başarılarını tebrik etmek zor olmasa gerek

Milli Tekvandocu Kübra Dağlı: Sporcuların cinsel yönelimini kenara bırakıp başarılarını tebrik etmek zor olmasa gerek
Milli tekvandocu Kübra Dağlı, Çin'le karşılaştığı final maçını kazanarak Milletler Ligi'nde şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti. Dağlı, "Sporcuların cinsel yönelim ya da dini tutumlarını bir kenara...

Milli tekvandocu Kübra Dağlı, Çin'le karşılaştığı final maçını kazanarak Milletler Ligi'nde şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti. Dağlı, "Sporcuların cinsel yönelim ya da dini tutumlarını bir kenara bırakıp sadece başarılarını tebrik etmek çok zor olmasa gerek" ifadelerini kullanarak, gerici kesimler tarafından hedef gösterilen sporculara sahip çıktı.

Şampiyon sporculardan biri olan Ebrar Karakurt, şampiyonluk sonrası iktidara yakın medyanın ve gericilerin hedefi haline gelmişti.

Yeni Akit isimli yayın organı, Karakurt için "Milli utancımız" diyerek asıl utanca imza atmış, "Sapkın yaşam tarzını dayatmayı sürdürdü" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN: Yeni Akit, Ebrar Karakurt’u hedef aldı: Milli utancımız

Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, yaptığı açıklamayla Ebrar Karakurt'a ve tüm sporcu arkadaşlarına sahip çıkmış oldu.

Ancak yine gerici kesimler bu defa Dağlı'yı hedef aldı.

Başörtüsü taktığı için eleştirilen Kübra Dağlı için iktidara yakın Misvak isimli sosyal medya hesabı, "Başörtülü tekvandocu Kübra Dağlı: hemcinslerine hallenenleri kastederek 'Cinsel yönelimi kenarı bırakıp tebrik edin.' Bıkmadınız karşı mahalleye yaranma ezikliğinden. Değil tekvandoda dünya şampiyonu olmak, saniyede elli takla atsan başında o eşarp oldukça seni sevmeyecekler…" şeklinde akıl almaz sözlere imza attı.