Mizah dergisinin kendisi mizah konusu oldu

Mizah dergisinin kendisi mizah konusu oldu
İktidara yakınlığıyla bilinen ve ayrımcı çizimleriyle gündeme gelen mizah dergisi Misvak, sosyal medya sayfasında paylaşılan "Kimin yanındasınız?" anketinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Ancak bu sonuç Misvak’ı...

İktidara yakınlığıyla bilinen ve ayrımcı çizimleriyle gündeme gelen mizah dergisi Misvak, sosyal medya sayfasında paylaşılan "Kimin yanındasınız?" anketinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Ancak bu sonuç Misvak’ı memnun etmedi ve anket derhal silindi. Kılıçdaroğlu, İzmir’de CHP'nin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda, partililerine, "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" diye sordu ve ardından sosyal medyada #yanındayım hashtagi gündeme geldi.

Bunun ardından "misvakcaps" adlı hesap, Twitter'dan "Siz kimin yanındasınız?" sorusuyla sosyal medya kullanıcılarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu seçeneğini sundu. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından anketi paylaşarak "Arkadaşlar Misvak denen … neyse bir anket yapmış. Oy vermek ister misiniz?" yazdı. Demirtaş'ın paylaşımının ardından anket sonucunda Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı görüldü.


TROL ORDUSU DEDİ VE SİLDİ
Bu gelişmenin ardından Misvak, anketi yayından kaldırdı. Misvak, "Son 1 saate reisin yüzde 76 önde girdiği ankete (100 bin oy) Özgür Demirtaş'ın trol ordusu ile sabote edilen anket, gerçeği yansıtmadığı için kaldırılmıştır. Sandıkları da sabote edemeyeceğiniz için sevinciniz beyhude!" açıklamasını yaptı.

Demirtaş daha sonra, "Misvak bir anket yapmıştı. Anketi paylaşın demişler. Ben de paylaştım. Sonuçtan pek memnun olmadılar sanırım az önce anketi silmişler. Twit bu kadar…" paylaşımını yaptı. Demirtaş da daha sonra tweetlerini sildi.

Kılıçdaroğlu da anket sonucunu kopyalayarak, “Yandaş misvak caps anket sonucunu görünce anketi silmiş” mesajını paylaştı.