Mollolardan yargı tehdidi

Mollolardan yargı tehdidi
İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünden sonra başlayan protesto gösterileri, güvenlik güçlerinin şiddetli müdahalesi ve yönetimin uyarılarına rağmen hız kesmiyor. İran’da yönetimi elinde bulunduran mollalar da...

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünden sonra başlayan protesto gösterileri, güvenlik güçlerinin şiddetli müdahalesi ve yönetimin uyarılarına rağmen hız kesmiyor. İran’da yönetimi elinde bulunduran mollalar da geri atmadıkları gibi giderek daha sert yöntemlere başvuruyorlar. Mollalar, gösterilere katılanları ve iş birlikçilerini, özel mahkemelerde yargılanmasına karar verdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ‘’ABD ve bazı Batılı ülkeler, İran İslam Cumhuriyetinin istikrarını bozmayı amaçlamak” ile suçladı. Bakanlık sözcüsü Nasır Kenani, Batılı ülkelerin İran’daki gösterilere yönelik tutumunu “İran’ın içişlerine müdahale” ve “isyancılara destek” olarak nitelendirdi.

Tahran Başsavcısı Ali El Gazi-Mehr de yakalanan göstericilerin yargılanması için özel mahkemeler kurulacağını açıkladı. Başsavcı, “Yurt dışından kiralanmış fitnecilerin elebaşlarına müsamaha gösterilmeyecek, onlar tecavüzcü ve ağır suçlu muamelesi görecek” ifadelerini kullandı.