1946'da üye olmuştu: Abdurrahman Gezer CHP'den istifa etti
CHP’nin yaşayan en eski üyelerinden 103 yaşındaki emekli öğretmen Abdurrahman Gezer, 1946’da katıldığı partisinden ayrıldığını duyurdu.
GAZETE PENCERE - CHP’nin yaşayan en yaşlı ve en eski üyeleri arasında gösterilen 103 yaşındaki Abdurrahman Gezer, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Gezer, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “1946 yılında Üye olduğum CHP'den 21 Temmuz 2026 tarihi itibariyle istifa ettim. İlanen duyurulur” ifadelerini kullandı.
Yalova’da “CHP’nin çınarı” olarak bilinen Gezer’in istifası, partideki tartışmaların sürdüğü bir dönemde geldi. Gezer, daha önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e desteğini açıklamış; “103 yaşını bitiriyorum. Çok yoruldum. Ama CHP’de yaşananlar beni çok yordu” değerlendirmesinde bulunmuştu.
Gezer’in 1946’dan bu yana sürdürdüğü üyeliğini sonlandırması, CHP tarihinde uzun süreli parti üyelikleri açısından dikkat çeken bir gelişme olarak kayda geçti.
Kaynak:Haber Merkezi