Muharrem İnce CHP’ye resti çekti: Seçimlere kendi logosuyla girecek

Muharrem İnce CHP’ye resti çekti: Seçimlere kendi logosuyla girecek
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçim stratejisini açıklarken 13 belediye başkan adayını ilan etti. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini daha önce ilan eden İnce, İstanbul’dan aday çıkaracaklarını...
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerel seçim stratejisini açıklarken 13 belediye başkan adayını ilan etti. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini daha önce ilan eden İnce, İstanbul’dan aday çıkaracaklarını ifade etti.  

Gazete Pencere Haber Merkezi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. CHP ile yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını ifade eden İnce CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar;

Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp sanıklara temsilci koymayanlar kaybetti. Seçim olamayacak ikinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. FETÖ ve PKK ile iş birliği yapanlar kaybetti. Siyaseti dizayn etme hakkını kendinde gören sançtılar kaybetti. Gerçeği değil gönlünden geçenleri yazan gazetecilder kaybetti. Muharrem İnce çekil diyenler kaybetti. Bu iktidarı değiştirmek için bu muhalefeti değiştirmek gerekir

“Dersim diye bir vilayetimiz yoktur"

Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adı Tunceli’dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu. Neden ayrı dünyaların insanlarıyız anlatıyorum…

Şeyh Sait bir haindir. Atatürk Nutuk’ta böyle demiştir, böyledir. Şeyh Sait bir haindir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi.

İnce, "CHP ile ittifak yapmak için beklentiniz nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Benim bulunduğum bir parti değil orası. Böyle bir ittifak kurmak... Yarın şartlar değişir başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz.CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı.

"Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu"

Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var. Türkiye'nin yeni bir sese nefese ihtiyacı vardır, o nefes üçüncü yolun nefesidir onun için diyoruz ki niye cumhur ne millet tek yol memlekettir yolumuz kuvayi milliye yoludur yani gücünü sadece Türk milletinden alan yoludur. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu. Yolumuz Atatürk’ün yoludur yolumuz ne sadır ne soldur kısır ittifakların dışındaki üçüncü yoldur.

Terör örgütlüleriyle arana mesafe koyamazsan onların oyuna göz kırparsan FETÖ ve PKK ile yan yana gibi görünürsen Erdoğan’ı yenmezsin. Şehitlerimiz olduğu gün TBMM de imzalanacak olan bildiriye imza atılmasını istiyor seçmen. AKP ile aynı a4’te olmam deyip İsveç’in NATO üyeliğine, emperyalistlerin oyuncağı olursan Cumhuriyetin kurduğu parti de olsan güven kaybedersin.

"Bizim bir duruşumuz var, omurgamız var"

Libya tezkeresine ‘evet’ diyorum ben. Türkiye orada olmalıdır. Mavi Vatan’a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları, mühendisleri içeri davet ediyorum. Sığınmacıları göndereceğiz diyorum. Memleketin dürüst, namuslu evlatlarını bizi anlamaya davet ediyorum. Bizim bir duruşumuz var, omurgamız var, ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Oyumuz bir olur, bin olur bilemem ama biz bir omurgayı simgeliyoruz. Bir duruşumuz var.

Bir anket firması söyledi bana; kampanya sürecinde yüzde 16’lara kadar çıktınız ama sonra kutuplaşmadan dolayı çöktünüz dedi. Oy çoğalır, azalır. Yüzde 21 ile birinci parti oldu Ecevit sonra yüzde 1’e düştü. Oy derdinde değiliz, ilke derdindeyiz, duruş derdindeyiz.”

Türkiye’de her yerde Girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz

Memleket Partisi İstanbul'da aday çıkaracak

İstanbul’da üç aday adayınız var önümüzdeki hafta MYK’mızda belirleyip atayacağız. Mehmet Sevigen üç kişiden birsi.

Geçen sefer çekildim ama onlardan korktuğum için çekilmedim. Kaybedeceğini gördüm. Suçu bana atmasınlar, bahaneleri kalmasın diye çekildim. Çünkü sizin sahte kasetiniz, dekontunuz vız gelir tırs gider

Memleket Partisi adaylarını açıkladı

İnce Memleket Partisi olarak girebilecekleri her yerde kendi adayları ile seçime gireceklerini ifade etti ve partisinin 13 adayını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Sarı

Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Korkman

Yalova Belediye Başkan adayı Fatih Elönü

Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdağ

Ankara Şereflikoçlar Belediye Başkan adayı Mahmut Celal Ünsal

Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı: Yekta Yılmaz

Aydın Nazili Belediye başkan adayı Ali Çetinkaya

Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı Hamdi Tosunoğlu

Bozüyük Belediye başkan adayı Talat Halefoğlu

İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı Ali Erişen

İzmir Tire Belediye Başkan adayı Nihat Koç

Samsun Canik Belediye Başkan adayı Furkan Güler