Murat Övüç yaşadıklarını anlattı: Bırakın özgür yaşayalım, böyle yaşamak istemiyorum

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan Murat Övüç, Özgür Özel'e neden çağrıda bulunduğunu da açıkladı. Övüç "özgür yaşamak" istediğini ifade etti.

Murat Övüç yaşadıklarını anlattı: Bırakın özgür yaşayalım, böyle yaşamak istemiyorum

GAZETE PENCERE - 3 ay cezaevinde kalan ve 1 Nisan'da tahliye edilen sosyal medya fenomeni Murat Övüç cezaevi sürecini anlatırken Özgür Özel'e neden çağrı yaptığını da açıkladı.

Başörtüsü takarak yaptığı paylaşım nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla yargılanan Murat Övüç, 20 Aralık'ta girdiği cezaevinden adli kontrol şartıyla 1 Nisan'da tahliye edildi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Övüç, artık hiç makyaj yapmayacağını söyledi. Övüç, "Yok, sıfır makyaj. Boyumuzun ölçüsünü aldık. Sıfır makyaj." dedi.

Şalıyla çekilmiş videosu nedeniyle iki kere gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Övüç, ilk gözaltına alınmasıyla ilgili şunları anlattı:

"Almanya’daydım, çok soğuktu. Şalım vardı omuzumda. Soğuk olunca kafama bağladım. Arkada bir şarkı. “Kızlar nasıl olmuşum?” İzleyici kitlem yüzde 80-85 tesettürlü kadınlar. Onların kardeşi gibiyim. Onları mutlu etmek adına mizahi bir video çektim, Instagram’da paylaştım. Onun gibi yüzlerce videom var şalımla.

Gece 3, suç işlemişim gibi evden alındım. Emniyet’te videoyu gösterdiler. “Bundan dolayı buradasınız” dediler. 56 yaşındayım, ilk defa karakol, hücre gördüm. O geceyi orada geçirdik. Ertesi gün savcı mahkemeye sevk etti. Adli kontrolle bıraktılar. Üç ay imzamı attım. Sekiz ay sonra ikinci video çıktı.

Göz önündeyim, işlerim çok yoğun, her gün bir yerdeyiz, para kazanıyoruz. Birinin gözüne mi battık, sinir mi oldu, bilemiyorum ama böyle videolarım çok. Ben kadınları mutlu ediyorum. “Kızlar! Yanıklar! Fırfırlar! Sizi seviyore!” Bunlar slogan olmuş kelimeler. Ben kendimi kadınlara mutluluk dağıtan doktor gibi görüyorum."

HESABIN KAPATILDI

"Instagram hesabım kötü örnek olduğum için kapatıldı" diyen Övüç, sahnelerinde neden smokin giymeye başladığını şöyle açıkladı:

"Çünkü ihtar aldık. “Bu hal ve hareketleriniz uygun değil” dediler. Gidişata veya kimler yönetiyorsa, uygun değil dediler. “Bir daha kadın kıyafeti giyip makyaj yaparak sahneye çıktığınız an sahnenizi iptal edeceğiz” dediler. Üstten insanlar söylediler. İsim vermiyorlar ama araya soktukları insanları tanıyoruz."

İkinci kez gözaltına alındığında tutuklanmayı beklemediğini söyleyen Övüç, "Böyle bir şey beklemiyordum, çünkü suçum yok. Avukatım Çağdaş Çelik’e defalarca soruyorum, “Abi ne olur?” Diyor ki “Yatarı yok, rahat ol.” Ama maalesef tutuklama verdiler. Ben üç ay bile kalacağımı tahmin etmedim. Avukatım “En çok bir ayda çıkarsın, yatarı bu kadar” diyordu. Ama ilk duruşmamız 45’inci günde oldu. Hep salladılar, ertelediler. Bu bence önceden tasarlanmıştı. “Bu adamı üç ay yatıracağız.” Nitekim 3 ay 10 gün yatırdılar." dedi.

Özgür Özel'in cezaevinde kendisini ziyaret etmesini istediğini söyleyen Övüç, "İstedim. “Çünkü” dedim “Ya bizi, haklarımızı kim savunacak ya? Biz ne olacağız böyle?” Tamam, sahneye çıkma, çıkmayalım kardeşim. Kadın elbisesi giyme, giymeyelim kardeşim. E bırak, özgür yaşayalım ya! Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, anayasa haklarım neyse, onlarla yaşamak istiyorum. Ay şunu yapma, alacaklar beni içeriye, ay bunu konuştum, hapse mi gireceğim; ay bunu yaptım, polisler gelip beni götürecek mi... Ben artık böyle yaşamak istemiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar