Murat Yetkin: CHP ve İYİ Parti, Mansur Yavaş'ı desteklemeyip, kaybederlerse bunu izah edemezler

Murat Yetkin: CHP ve İYİ Parti, Mansur Yavaş'ı desteklemeyip, kaybederlerse bunu izah edemezler
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dünkü konuşmasında adaylığını açıklamasına ilişkin, "Yavaş siyasetteki boşluğu görüp adaylığını açıkladı. CHP ve İYİ Parti,...

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dünkü konuşmasında adaylığını açıklamasına ilişkin, "Yavaş siyasetteki boşluğu görüp adaylığını açıkladı. CHP ve İYİ Parti, desteklemeyip Ankara’yı kaybederlerse bunu izah edemezler" diye yazdı. 

Yavaş'ın iki parti yönetimlerini de riskli bir karar alma sıkıntısından, riski kendi üstlenerek kurtardığını belirten Yetkin, yazısında, şöyle devam etti:

"Her halükârda Yavaş çıkışıyla muhalefetteki üzerine ölü toprağı serpilmiş bezginliği dağıtmaya yarayabilecek bir adım attı. Bu adımın CHP içinde İstanbul’da İmamoğlu’nun adaylığı konusundaki belirsizliğin giderilmesini de hızlandırabilir. Hangi yönde hızlandıracağını biraz da İstanbul İl Kongresi gösterecek ama Yavaş, İmamoğlu’nun işini de kolaylaştırmış olabilir."